Šport > Nogomet
18 ogledov

Mourinho je izbral Messija

Cristiano Ronaldo, Jose Mourinho EPA
José Mourinho na seznam treh najboljših nogometašev vseh časov ni uvrstil svojega rojaka Cristiana Ronalda.

Portugalski strateg José Mourinho, ki se pripravlja na začetek sezone z Manchester Unitedom, je presenetil z izborom treh najboljših nogometašev vseh časov.

Nekdanji trener madridskega Reala na seznam ni uvrstil Cristiana Ronalda, kar je presenetilo marsikaterega navijača, saj se je v večni razpravi o zvezdniku kraljevega kluba in Lionelu Messiju vedno nagibal na stran portugalskega napadalca.

''Če je Messi najboljši na planetu, potem je Ronaldo najboljši v vesolju,'' je pred štirimi leti izjavil Mourinho, čigar mnenje pa se je, kot kaže, spremenilo.

''Zame so najboljši trije nogometaši v zgodovini Lionel Messi, Pele in Diego Maradona,'' je povedal nogometni strokovnjak. Izjavo, ki je zaradi odsotnosti Cristiana Ronalda nemudoma postala viralna, je delil tudi trenerjev sin José Mário, Jr.

Mourinho je na Santiago Bernabéuu preživel tri leta, v tem času pa je o Ronaldu vedno govoril le z izbranimi besedami.

Nekatere je presenetilo, da se na seznamu ni znašel Zlatan Ibrahimović, sicer ena od poletnih okrepitev Manchester Uniteda, ki se bo po uspehih v italijanski, španski in francoski ligi preizkusil še na Otoku. Tudi o njem Mourinho govori le v presežnikih. ''Zlatan ne potrebuje predstavitve. Statistika govori sama zase. On je eden najboljših napadalcev na svetu,'' je nedavno izjavil trener rdečih vragov.

Žena nenamerno izdala preveč?

Mourinho pa se v središču pozornosti ni znašel le zaradi presenetljivega izbora najboljših nogometašev, temveč je za razburjenje na družabnih omrežjih poskrbela tudi njegova žena.

Manchester United se je namreč odpravil na priprave na Kitajsko, kar je z objavo na Twitterju pospremila tudi trenerjeva boljša polovica. Matilde je posnela fotografijo v pisarni svojega moža v Carringtonu, pri tem pa v objektiv ujela taktično tablo, na kateri so razvidne nekatere trenerjeve zamisli.

Bolj kot sama postavitev pa je navijače navdušil podatek, da naj bi v zvezni vrsti stal tudi Paul Pogba. Francoski reprezentant je trenutno najbolj vroča tema poletnega prestopnega roka. Manchester United naj bi bil za njegov prestop pripravljen plačati 120 milijonov evrov, nekateri italijanski mediji pa že namigujejo, da je prestop neizbežen. Govorice je sicer negiral nogometašev agent Mino Raiola, ki pravi, da navedbe o neizbežni selitvi v Premier League še zdaleč niso točne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.