Šport > Nogomet
15 ogledov

Mourinho potreboval le osem minut

Jose Mourinho predstavitev old trafford
1/6
EPA
José Mourinho je tiskovno konferenco ob predstavitvi novega trenerja Manchester Uniteda izkoristil za obračunavanje s starimi rivali. Portugalec je s strupenim jezikom že pozdravil Arsena Wengerja.

Manchester United je uradno predstavil novega trenerja Joséja Mourinha, ki je druženje z novinarji izkoristil za prve miselne igrice pred začetkom nove sezone Premier League

Portugalski strateg ni skrival ambicij, da bi z rdečimi vragi znova zasedel vrh angleškega prvenstva, kar po odhodu Sira Alexa Fergusona ni uspelo ne Davidu Moyesu ne Louisu van Gaalu

''Ne morem skriti razočaranja, da nismo v Ligi prvakov. Upam, da je to edina sezona, ko ne bomo sodelovali. Klub je pomembnejši od mene in Manchester United sodi v Ligo prvakov. Julija 2017 moramo zagotoviti, da bomo igrali v LP,'' je povedal Mourinho in si v isti sapi privoščil nekdanjega sodelavca. Van Gaal je namreč v svojem času na Old Traffordu veliko govoril o ''procesih'' in ''filozofiji'', kar pa ni prineslo želenih rezultatov.

''Nikoli se nisem skrival za besedami ali filozofijami. Vedno sem ubral agresivnejši pristop, kljub tveganju, ki ga prinaša. Trudimo se, vrnimo se med najboljše štiri, poskusimo igrati dobro v Ligi Evropa... Nisem dober v tem. Želimo zmagati,'' je bil neposreden 53-letnik.
Mourinhu ni mogel ''uiti'' niti njegov stari znanec Arsene Wenger, ki ga je nekdanji trener Chelseaja pred dvema letoma označil za ''specialista za neuspeh''. Portugalec je zanikal, da bo v prihajajoči sezoni pod pritiskom osvajanja lovorik, pri čemer se je oprl na trenerja Arsenala.

''Nekateri trenerji so zadnji naslov osvojili pred desetimi leti. Nekateri ga niso osvojili še nikoli. Jaz sem ga pred enim letom. Če moram karkoli dokazovati, kaj morajo potem šele drugi?'' se je spraševal Mou. Wenger, ki na klopi Arsenala sedi od leta 1996, je zadnji ligaški naslov osvojil v sezoni 2003/2004, večletno pokalno sušo pa je prekinil v sezonah 2013/2014 in 2014/2015, ko je topničarje vodil do dveh zaporednih naslovov pokala FA.

''Giggs si je želel moje službe''

Mourinho se je dotaknil govoric, da je po skoraj treh desetletjih iz kluba pregnal Ryana Giggsa. ''Ne bežim pred odgovornostjo, vendar lahko rečem, da ni moja odgovornost, da Ryana Giggsa ni več tukaj. Ryan si je želel službe, ki so jo dali meni. Želel si je postati trener Manchester Uniteda. Sprejel je pogumno odločitev. Ni lahko. Leta 2000 sem imel sklenjeno pogodbo z Barcelono, kjer bi lahko še dve leti delal kot pomočnik trenerja. Tudi meni ni bilo lahko. Če bom še tukaj in si bo želel nazaj, mu tega ne bom preprečil. Če ga bodo v klubu želeli za trenerja, bo to rezultat njegovih trenerskih dosežkov,'' je povedal Portugalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.