Šport > Nogomet
15 ogledov

''Mourinho je zelo agresiven trener''

vicente del bosque EPA
Španski selektor Vicente del Bosque je trenerja Reala Joséja Mourinha opisal kot zelo agresivnega, medtem ko je sam bolj mirne narave. Nekdanji trener belega baleta je zatrdil, da v španski reprezentanci ni nobenih trenj med Katalonci, Baski in nogometaši Madrida.

Vicente del Bosque, selektor aktualnih evropskih in svetovnih prvakov, je spregovoril o rivalstvu med Barcelono in Realom, Joséju Mourinhu ter odnosu med nogometaši različnih etničnih skupin. ''Ne verjamem, da me v Realu pogrešajo,'' je povedal Španec, ki je galaktike vodil leta 1994, 1996 ter med letoma 1999 in 2003. ''Izglasovani so bili za najboljši klub 20. stoletja in še vedno so ena najboljših ekip na svetu. Poleg Barcelone vzdržujejo izjemno visok nivo nogometa, v katerem lahko vsi uživajo,'' je dodal 62-letnik.

Del Bosque je dejal, da se njegov pristop močno razlikuje od pristopa Mourinha, a obenem dodal, da je odnos trenerja drugotnega pomena. ''Zdi se mi zelo agresiven trener. Jaz sem bolj miren. Najina pristopa sta različna, a najbolj pomembno je, da skupina igralcev dobro deluje. Vse ostalo pride za tem,'' je povedal Del Bosque.

Španca žalosti dejstvo, da se o El Clásicu piše zaradi incidentov in ne zaradi nogometa. ''Pogovori o zadnjem El Clásicu niso bili o nogometni igri, ampak o nepotrebnih incidentih, kdo je komu kaj rekel na igrišču ali parkirišču. Ljudje vedno iščejo negativno plat nogometa,'' je dejal nogometni strateg, ki v svoji reprezentanci ne dopušča nestrpnosti. ''Med igralci ni napetosti. V ekipi je veliko Kataloncev, Baskov in drugih. Nikoli mi ni bilo potrebno nikogar opozarjati, da igramo za Španijo. Najboljši primer so naši vratarji. Imamo enega iz Madrida (Casillas), ki je igral čez 100 tekem, enega iz Córdobe (Reina), ki je igral 20 tekem, in Katalonca, ki je igral pet tekem. To je popolna mešanica harmonije, ki vlada v naši ekipi,'' je zaključil Del Bosque.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.