Šport
10 ogledov

Mourinho: "Mariborov remi nekaj pove"

Maribor, Schalke, Ibraimi EPA
Mariborski nogometaši se bodo v naslednjih dveh tekmah v Ligi prvakov pomerili s Chelseajem. Trener slednjega pravi, da njegove ekipe proti slovenskim prvakom ne čaka lahko delo.

"Osvojili smo tri točke. To niso izločilni boji, ko je treba doseči čim več zadetkov, pomembne so le točke," je po sinočnji gostujoči zmagi proti Sportingu dejal trener Chelseaja Jose Mourinho in dodal: "Na prvi tekmi smo doma izgubili dve točki, zdaj pa smo to nadoknadili. Ob remiju na drugi tekmi smo zdaj v položaju, ko sami odločamo o svoji usodi."

Čeprav je večina navijačev na naslednjih dveh točkah že vpisala šest točk na račun Londončanov, je Portugalec nekoliko previdnejši. "Sledita dva dvoboja z Mariborom. Če osvojimo šest točk, je delo praktično že opravljeno," je o morebitnem napredovanju v izločilne boje Lige prvakov razmišljal Mourinho. "Moramo se osredotočiti na to, da premagamo Maribor. Menim, da to ne bo lahko, že njihov remi v Nemčiji marsikaj pove," je za klubsko spletno stran povedal dvakratni zmagovalec Lige prvakov. To je osvojil s Portom in Interjem.

V skupini G ima Chelsea po dveh odigranih tekmah štiri točke, Maribor in Schalke sta po včerajšnjem remiju z 1:1 v Gelsenkirchnu zbrala po dve, Sporting pa eno. "Tudi v naslednji obračun bomo šli maksimalno, tudi v naslednjem bomo želeli zmagati. Ampak kot sem dejal, gremo lepo počasi, po šestih tekmah bomo sešteli točkovni izkupiček in videli, kam so nas osvojene točke popeljale," je sicer pred gostovanjem v Londonu sicer dejal prvi mož na klopi Maribora Ante Šimundža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.