Šport > Nogomet
21 ogledov

Mou med "ogromne klube" ne uvršča Reala

Mourinho Newcastle Chelsea Reuters
José Mourinho je na novinarski konferenci pred sobotnim derbijem z West Ham Unitedom znova postregel z zelo nasprotujočimi si trditvami, ki ga ob globlji analizi prikazujejo v precej nezavidljivi luči.

Po komentarju klica trenerju West Bromwich Albiona, njegovemu nekdanjemu sodelavcu in prijatelju Stevu Clarku, ki mu ga je v opravičilo za sporne odločitve na tekmi s Chelseajem namenil nadzornik sodnikov Mike Riley, je José Mourinho znova spregovoril o dogodkih iz tunela Stamford Bridga.

Modri, ki jih v soboto čaka mestni derbi pri West Ham Unitedu, so se proti WBA čudežno rešili globoko v sodnikovem podaljšku, ko je s pomočjo podarjene enajstmetrovke zadel Eden Hazard. Napetost se je z zelenice nato prenesla v tunel Chelseajevega stadiona, kjer naj bi se Mourinho iz oči v oči pomeril z branilcem Jonasom Olssonom, ki ga je označil za "Mikija Miško".

Real organiziral kar novinarsko konferenco

"Ogromni igralci, ogromni trenerji in ogromni klubi ne govorijo o tem, kaj se zgodi v tunelu," je na petkovi novinarski konferenci dejal Mourinho. "Včasih pride do besed po tekmi, ampak naslednji dan je vse preteklost in na vrsti je nov dan."

Zanimivo, da je Real Madrid v njegovi zadnji sezoni v vlogi trenerja belega baleta glede besed v tunelu organiziral kar novinarsko konferenco, kjer je napadalec José Callejón spregovoril o (še vedno zgolj domnevnih) besedah Lionela Messija v katakombah Santiaga Bernabéua po pokalnem "El Clásicu".

"Res mu je rekel, da je Mourinhova lutka"

Callejón je trdil, da je Messi dolgo po koncu tekme Mourinhovemu pomočniku Aitorju Karanki zabrusil, da je le Mourinhova lutka. Španski televizijski program Punto Pelota je sicer tudi poročal, da je Argentinec v avtomobilu ozmerjal še domačega branilca Álvara Arbeloo.

"To z Aitorjem sem videl, ja, ker sem bil za njim. Ne vem, če mu je rekel, da je neumen, ampak res mu je rekel, da je Mourinhova lutka. Glede tistega po tem (med Messijem in Arbeloo na parkingu, op. a.), če se zgodi na zelenici, se to razume, ker smo vsi napeti in rečemo veliko stvari, lahko žalimo, ampak čakati kolega uro po tekmi in ga napasti pred ženo kaže na to, da dobri niso vedno tako dobri, niti slabi niso tako slabi," je februarja pred mediji razkrival Callejón.

Mourinho se je tako pred gostovanjem na vzhodu Londona ujel v lastno past, svoj nekdanji klub, igralce in konec koncev tudi samega sebe pa verjetno nenamerno označil za ne ravno ogromnega. Kar je čudno, glede na to, da je praktično vse niti igre v Madridu, razen medijev, vodil – Mourinho sam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.