Šport > Nogomet
33 ogledov

Mourinho ''odgnal'' legendo Man Utd

mourinho faria EPA
Legendarni vezist Manchester Uniteda, Ryan Giggs, bo po 29 letih zapustil Old Trafford, poročajo otoški mediji.

Dolgoletni član Manchester Uniteda in pomočnik odstavljenega Louisa van Gaala bi se pod vodstvom Joséja Mourinha moral zadovoljiti z manjšo vlogo, zato naj bi se odločil, da po slabih treh desetletjih zapusti vrste angleškega velikana, katerega član je bil vse od leta 1987.

Portugalski strateg, ki je v gledališču sanj nasledil Van Gaala, bo na mesto pomočnika imenoval svojega dolgoletnega sodelavca Ruija Fairo, kar pomeni, da bi moral Giggs sprejeti manj vidno vlogo.

Manchester United ni želel komentirati, kakšno delovno mesto je ponudil nogometašu, ki je v dresu rdečih vragov zbral 963 nastopov, a vse razen položaja pomočnika trenerja bi pomenilo korak nazaj. 

Tega se zaveda tudi Giggs, ki naj bi po neuradnih podatkih skrbel za prehod mladih nogometašev v člansko ekipo.

Pri Unitedu še vedno upajo, da bo Giggs sprejel njihovo ponudbo, obenem pa enemu svojih najprepoznavnejših nogometašev puščajo proste roke. Valižan bi se lahko preizkusil v vlogi trenerja, katero je začasno opravljal že po odhodu Davida Moyesa, nesojenega naslednika Sira Alexa Fergusona.

Mourinho je na Old Trafford pripeljal svojo ekipo, v kateri pa ni prostora za 42-letnega vezista. Giggs si želi nekoč postati trener Manchester Uniteda, vendar se zaveda, da mu za dosego tega cilja manjka kilometrine. Prav zato bi se lahko odločil sprejeti trenerski položaj v kateri od nižjih angleških lig.

Giggs je v dresu Man Utd debitiral 2. marca 1991. V svoji karieri je zbral 963 nastopov in zabil 168 golov. Osvojil je 34 lovorik, kar je devet več, kolikor jih ima v svoji vitrini Manchester City. Njegova premierligaška kariera je trajala 7934 dni. S 162 podajami je še vedno rekorder elitnega angleškega prvenstva.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.