Šport
61 ogledov

Mourinho: Odgovoren sem za remi

maribor Anže Petkovšek
Karizmatični trener Jose Mourinho je moral sinoči nogometašem Maribora priznati veliko mero odgovornosti, borbenosti in ustvarjalnosti. Remi je za njegov Chelsea neuspeh, odgovornost pa je prevzel na svoja ramena.

Jose Mourinho je presenetljiv remi 1:1 proti slovenskim prvakom pripisal svoji nesposobnosti, "da igralcev ni uspel prepričati, da bo tekma v Mariboru zelo zahtevna". Za Maribor je v 50. minuti zadel Agim Ibraimi, Nemanja Matić je izenačil v 73. minuti, v 85. minuti pa je Eden Hazard zapravil enajstmetrovko za Chelsea. Londonska ekipa je sicer neporažena v tej sezoni Ligi prvakov, nazadnje je klonila v polfinalu tega tekmovanja aprila proti madridskemu Atleticu

"Zavedal sem se zahtevnosti tekme, a nisem bi uspešen pri predaji sporočila. Če ne zmorem prepričati igralcev, da bo dvoboj težak in da bo potrebno odigrati dobro od prve minute naprej, potem je to povsem moja odgovornost," je po tekmi povedal Portugalec. Slednji je s svoje klopi vstal že kmalu po začetku tekme, pritoževal se je tudi nad sojenjem.

Mourinho je leta 2004 osvojil ligo prvakov s Portom, leta 2010 je uspeh ponovil še z milanskim Interjem. Zdaj je njegov Chelsea z osmimi točkami prepričljivo vodilna ekipa skupine G, drugouvrščeni Schalke jih ima pet, tretji Sporting štiri, Maribor pa tri. Za napredovanje mora v Gelsenkirchnu 25. novembra londonsko moštvo zmagati, če ne želi odločati o svoji usodi šele na zadnji tekmi skupinskega dela.

S tokratno igro svoje ekipe vsaj na začetku sinočnjega dvoboja portugalski strateg ni bil zadovoljen. "V prvem polčasu smo igrali slabo. Bili smo prepočasni, brez kreativnosti," je dejal Mourinho. "V drugem polčasu smo igrali zelo dobro, a so gostitelji povedli. Potem smo se prebudili, bili kreativni, hitri, dinamični, imeli smo veliko priložnosti za zadetek. A pošteno je, da pohvalim mariborske igralce, saj so dali vse od sebe. Borili so se na vso moč in na vsak način želeli osvojiti točko," je še dejal Portugalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.