Šport > Nogomet
19 ogledov

Mourinho odšel in se vrnil pred novinarje

jose mourinho Profimedias
Portugalski strateg José Mourinho je po tekmi z Liverpoolom, ki se je končala z neodločenim izidom (0:0), pozornost preusmeril na nogometaše nasprotne ekipe.

Derbi osmega kroga angleške Premier League med Manchester Unitedom in Liverpoolom se je končal brez zadetkov. Po remiju se je na udaru spet znašel José Mourinho, ki je branil svojo strategijo in se obregnil ob varovance Jürgena Kloppa.

Obrambna taktika rdečih vragov je imela za posledico le 35-odstotno posest žogo, kar je najslabši izkupiček po letu 2003, odkar te statistične podatke posreduje podjetje Opta Sports.

''Lani je United zmagal na Anfieldu. Liverpool je imel 14 strelov na gol, United pa enega. Koliko strelov na gol je imel Liverpool tokrat? Dva (uradna statistika je zabeležila tri, op. a.). Dva strela ob 65-odstotni posesti. Morali bi biti kritični do Liverpoola. To je njihov problem, ne naš,'' se je branil Portugalec.

''Mislim, da smo igrali dobro. Za nami je težka tekma. Taktično in čustveno smo nadzorovali potek, kar ni lahko. Rezultat je sprejemljiv. Želeli smo si več. Če ne zadaneš, ne zmagaš, vendar mislim, da smo prikazali pozitivno predstavo,'' je povedal Mourinho in dodal, da je imel večja pričakovanja do najdražjega nogometaša vseh časov.

''Glede na položaj, kjer je igral Pogba, bi pričakoval več prodornosti v napadu. V obrambi smo igrali dobro. Imeli smo veliko priložnosti in mislil sem, da bo Zlatan zadel,'' je pristavil Mourinho.

Trener rdečih vragov je nato zapustil prostore tiskovne konference, vendar se je nekaj minut kasneje spet vrnil pred novinarje. Povedal je, da so podatki Opte Sports napačni in da posest žoge ni znašala 35, temveč 42 odstotkov. ''Moji fantje so izračunali - 42 in ne 35,'' je sklenil 53-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.