Šport > Nogomet
50 ogledov

Mourinho ponosen na Abramoviča

Mourinho Liverpool Chelsea Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Trener Chelseaja je ponosen na lastnika angleškega prvaka Romana Abramoviča, ker je dolgoletnemu vratarju modrih Petru Čechu dovolil, da se je pridružil mestnemu tekmecu.

Prestop Petra Čecha sodi med najdomevnejše selitve letošnjega prestopnega roka, saj je 33-letni čuvaj mreže, ki je bil od leta 2004 član londonskega Chelseaja, zapustil Stamford Bridge in okrepil mestnega tekmeca Arsenal.

Čech si je želel kariero nadaljevati v Londonu, kjer je preživel zadnje desetletje svojega življenja in čeprav trener José Mourinho ni bil naklonjen ideji, da bi se vratar preselil k premierligaškemu rivalu, pa je zeleno luč za prestop prižgal lastnik kluba Roman Abramovič.

''Mislim, da je takšna odločitev dobra za naš klub, saj nas predstavlja v drugačni luči. Vsak igralec razume, kakšen je ta klub. Naš lastnik sporoča, da so človeški odnosi in zvestoba pomembnejši od nogometa,'' je povedal Mourinho.

Selitev k mestnemu tekmecu je vedno kočljiva, toda Abramovič je želel dolgoletnemu vratarju izkazati spoštovanje, ki si ga zasluži. ''Ni mi mar, če gre k Arsenalu. Ni mi mar, če Arsenalu pomaga osvajati naslove. Ni mi mar, če je Arsenal tekmec Chelseaja. Ni mi mar. Mar mi je le za to, da je fant naredil vse za naš klub in z nami preživel deset let. Dal sem mu svojo besedo. Držal bom svojo besedo,'' je Abramovičevo stališče povzel Mourinho.

''Razumem njegovo stališče. Ponosen sem, da sem del te kulture. Koliko je primerov, ki so se končali drugače? Nogometaš, ki si želi oditi. Klub, ki ga želi zadržati in ne želi, da bi odšel k rivalu? Kaj je Petr naredil narobe, da bi mu rekli: 'Ne moreš igrati v Angliji?' Če ne bi bilo lastnika, mislim, da bi razmišljal drugače. Prav gotovo bi rekel: 'Ne, ne boš šel tja.' Zaradi lastnika sem ubral drugačen prestop in sem več kot zadovoljen,'' je zatrdil Portugalec.

''Klubu sem povedal, da s položajem vratarja ni šale, saj lahko izgubiš zaradi enega trenutka, ko nimaš na voljo prvega čuvaja mreže. V klubu so me vprašali: 'Katerega vratarja želiš?' Odvrnil sem: 'Begovića'. Rekli so: 'Ok, dobiš Begovića.' Zgodba zaključena. Petr je zadovoljen. Jaz sem zadovoljen s tem, kar imam. Povedal sem že, kaj si mislim. Zadnjič govorim o tem, saj je Petr nogometaš Arsenala. Vesel sem, da imam dva od štirih najboljših vratarjev v Premier League,'' je zaključil Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.