Šport > Nogomet
20 ogledov

Mourinho pozabil poslati poročila o Barçi

jose mourinho Reuters
Trener Reala José Mourinho je na tiskovni konferenci pred četrtfinalno tekmo Lige prvakov proti Galatasarayu zavzel bojni položaj. Portugalec, ki se je sporekel z enim izmed novinarjev, napoveduje težko tekmo, medtem ko se o svoji prihodnosti ni želel pogovarjati.

Real Madrid bo nocoj na Santiagu Bernabéu gostil Galatasaray. Motivacija v taboru španskih prvakov je pred četrtfinalnim obračunom Lige prvakov razumljivo na visokem nivoju. ''Ni večje motivacije, kot uvrstitev polfinale. No, razen v finale. A ker se lahko uvrstimo samo v polfinale, se bomo borili za to. Dobro poznamo našega nasprotnika. Vsi vemo, da smo šli skozi fazo izpadanja v četrtfinalih. To je zdaj za nami, saj smo se dvakrat zapored prebili do polfinala. Galatasaray bomo premagali, če bomo našli sami sebe,'' je povedal Mourinho.

Portugalski strateg bo na klopi pustil Ikerja Casillasa, kar mu je na tiskovni konferenci očital eden izmed novinarjev. ''Casillas dobro trenira in še naprej mora delati, če želi dobiti priložnost. Mislim, da sem bil odkrit z njim,'' je povedal Mou, ki je v preteklosti povedal veliko pohvalnih besed na račun nogometašev Galatasraya, Wesleyja Sneijderja in Dididera Drogbaja. ''Ni v moji kulturi, da bi delil lažno hvalo. Sta odlična nogometaša. Do njiju čutim spoštovanje, naši cilji pa se tokrat razlikujejo. Želim zmagati in onadva prav tako. Oba sta igrala pomembno vlogo v moji karieri, saj sta mi dala veliko,'' je povedal trener Reala.

Mourinho ni želel razpravljati o svoji prihodnosti. ''Ni pomembno. Pomemben je rezultat. Letos imamo dva cilja. Suerpokal je premajhna lovorika, da bi nahranila Madrid. Čaka nas še pokal in četrtfinale Lige prvakov. Poskušali bomo dobro zaključiti sezono. Bomo videli, kaj se bo zgodilo,'' je dodal 50-letnik.

 Fatih Terim | Avtor: EPA EPA
Portugalec je potrdil besede Carla Ancelottija, ki je zanikal, da naj bi od Mourinha prejel videoposnetke s slabostmi Barcelone. ''Mislim, da je Ancelotti že vse povedal, ko je rekel, da poročila, ki sem jih poslal, niso prispela do njega. Po resnici povedano sem imel že vse pripravljeno, vendar sem jih pozabil poslati,'' je razkril Mou.

Terim: ''Nikoli ne odnehaj''

Trener Galatasaraya Fatih Terim se zaveda težavnosti naloge, ki je pred njimi, a svoje varovance poziva, naj ostanejo samozavestni. ''Ne pozabite, kaj smo naredili, da smo prišli tako daleč,'' je povedal turški strateg.

''José Mourinho in njegovi igralci so med najboljšimi na svetu. Spoštujemo jih, vendar smo opravili odlično delo in tako želimo tudi nadaljevati. Zavedamo se, kdo je naš nasprotnik. Ne glede na rezultat, bo tekma dobra in dali bomo vse od sebe,'' je dodal Terim, ki zaupa v sposobnosti svoje ekipe in namerava ostati zvest svoji filozofiji: ''Nikoli ne odnehaj.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.