Šport > Nogomet
77 ogledov

Mourinho se je "zakalkuliral"

Mourinho vs. Wenger Reševalni pas/Twitter
Jose Mourinho je pred angleškim superpokalom in dvobojem z Arsenalom dejal, da naj nekdo Arsenu Wengerju podari kalkulator in da so topničarji v zadnjem času zapravljivi vsaj toliko kot Chelsea.

"Če seštejete vse nakupe klubov v preteklih treh, štirih letih, boste presenečeni," je "The Special One" dejal novinarjem in dodal: "Dajte Wengerju kalkulator, to bo najenostavnejša rešitev. Ne pušča možnosti za špekulacije in če smo iskreni, je najbolj objektivna in pragmatična stvar. Oni so letos kupili fantastičnega vratarja, poleg tega pa so v ekipo že prej pripeljali Özila, Sáncheza, Chambersa in Debuchyja." 

Seveda na izračun ni bilo treba dolgo čakati, je pa nekoliko drugačen kot meni Jose Mourinho. Chelsea je tudi v zadnjih sezonah za nakupe zapravil precej več denarja kot Arsenal, je pa res, da je skupna neto vrednost med nakupi in prodajami na strani modrih. Topničarji so sicer pri nakupih odšteli manj denarja tudi kot Manchester United, Manchester City, Liverpool in Tottenham. Slednji je imel najboljši neto izkupiček predvsem po zaslugi prodaje Garetha Bala.

Pri ESPN so izračunali, da je od začetka sezone 2012/13 največ za nakupe namenil Manchester United (308,6 milijona funtov), sledijo pa mu Chelsea (271,6), Liverpool (262,8), City (251,8), Tottenham (190,1) in Arsenal (166,1).

Pri neto izgubi so prav tako daleč pred vsemi rdeči vragi (257 milijonov), sledijo njihovi mestni tekmeci (156,2), nato Liverpool (115,6), četrti pa je Arsenal (89,4). Slednji je leta prej ob gradnji novega stadiona sicer nakupoval precej manj kot konkurenti. Chelsea je peti (82,8), v zadnjih sezonah je za lep izkupiček prodal nekaj tudi ob nakupu dragih nogometašev, ki na Stamford Bridgu niso dobili prave priložnosti (npr. Andre Schürrle, Romelu Lukaku ...), Spursi pa so imeli pri prodaji in nakupih nogometašev celo pozitivno balanco (-9,5)

Portugalec se je sicer že na začetku tedna obregnil tudi ob Manchester United in Manchester City. "Na začetku, ko je je Roman Abramovič prišel v Chelsea, je kupuval igralce, ki bi lahko klubu prinesli naslov angleškega prvaka. Zdaj oni kupujejo lovorike. Na nas je, da pokažemo svojo moč, da se borimo z njimi in še enkrat osvojimo ligo, čeprav z manjšimi finančnimi investicijami," je še dejal Portugalec.

Ta se bo v angleškem superpokalu z Arsenalom pomeril že konec tega tedna, po stari navadi pa je prekaljeni Mourinho tako že začel s svojimi psihološkimi igricami. Ko so Wengerja prosili za komentar besed nekdanjega trenerja Real Madrida, se ta ni želel odzvati. Menil je le, da so cene prestopov glede na razvoj igralcev na stadionu Emirates upravičile naložbo.

Medijem je tako povedal: "Nekega dne bom pogledal igralce, ki smo jih razvili tukaj v primerjavi z drugimi klubi in presenečeni boste. Očitajo mi različne reči - da ne zapravim dovolj, da zapravim preveč. Druge ljudi pustim, da govorijo."

Wengerja so vprašali tudi o njegovem zanimanju za Edena Hazarda, preden se je krilni nogometaš Lilla pridružil osvajalcem naslova v Premier League, Wenger pa je dejal, da mu je "zmanjkalo nekaj milijonov", da bi se Belgijec namesto na zahod preselil na sever angleškega velemesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.