Šport > Nogomet
22 ogledov

Mourinho tudi ob jubileju ne prizanaša

arsene wenger Profimedias
Arsene Wenger bo v soboto na Stamford Bridgu obeležil prav poseben jubilej, saj bo Arsenal, kateremu se je pridružil leta 1996, vodil že na 1000. tekmi. José Mourinho je priložnost izkoristil za novo provokacijo francoskega stratega.

arsene wenger | Avtor: Profimedias Profimedias
V soboto se bosta na Stamford Bridgu pomerila mestna rivala Arsenal in Chelsea, obračun pa bo zaznamoval častitljiv jubilej trenerja topničarjev Arsena Wengerja, ki bo Arsenal vodil že na 1000. tekmi v svoji karieri.

''V čast in privilegij si štejem, da sem klub vodil na 1000 tekmah'' je povedal 64-letni strateg, ki od leta 1996 poveljuje trenerskemu štabu Arsenala. ''Klub me je v tem času vedno podpiral in v tem se čutim priviligiranega, saj v našem športu to ni običajno. Preživeli smo fantastična in težka obdobja, vendar smo vedno stremeli k enotnosti,'' je dodal Francoz.

Wenger se bo s sobotno tekmo pridružil Siru Alexu Fergusonu, Mattu Busbyju in Dariu Gradiju, ki so pred njim presegli štirimestno število tekem v enem od angleških klubov. V srečanje, ki bi lahko ključno vplivalo na razplet angleške Premier League, pa se bo Wenger podal enako kot v prejšnjih 999. ''To je tekma sezone, preprosto povedano. V tem trenutku je vsaka točka zelo pomembna, še posebej proti neposrednemu tekmecu. Imamo dobre igralce in verjamem, da lahko osvojimo lovoriko,'' je prepričan Wenger, čigar pokalna suša traja vse od leta 2005.

Čestitke ob jubileju so mu izrekli številni nekdanji in aktivni nogometaši, trenerji ter prepoznavni obrazi iz sveta nogometa. ''Motiviran sem, da ostanem čim dlje, vendar se zavedam, da bo težko zbrati naslednjih 1000 tekem. V prihajajočem obdobju moramo osvajati lovorike in se zoperstaviti vsem ekipam na najvišjem nivoju,'' je še dejal Wenger.

arsene wenger 1000 tekem statistika | Avtor: Espnfc.com Espnfc.com

Ferguson čestital rivalu

arsene wenger 1000 tekem | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Wengerju je med drugim čestital tudi Ferguson, nekdanji trener Manchester Uniteda, s katerim sta pred leti tvorila morda najzanimivejše rivalstvo v Premier League.

''Čestitam Arsenu za ta pomemben mejnik. Glede na to, da sem sam dosegel podoben mejnik v enem klubu, bi rad poudaril, koliko odrekanja, žrtvovanja in prilagodljivosti je potrebnih za kaj takega. Skozi leta sva odigrala veliko izjemnih dvobojev in lahko bi rekli, da sva eden drugega spoštovala v najini želji po dobrem nogometu. Vedno uživam v gledanju Arsenal - Arsenal igra na pravilen način,'' je povedal Ferguson in dodal: ''Morda največji kompliment, ki mu ga lahko dam, je ta, da mi v 17 letih nikoli ni preostalo drugega, kot da sem konkurenčen svojemu rivalu.''

Mourinho spet v svojem slogu

Na tiskovni konferenci pred tekmo Chelseaja in Arsenala je o Wengerju spregovoril tudi trener modrih José Mourinho, ki pa tudi tokrat ni mogel iz svoje kože in poskrbel za nekaj pikrih na račun svojega kolega. ''Občudujem njega in občudujem Arsenal,'' je povedal Mourinho in dodal: ''Nemogoče je zbrati 1000 tekem, če ne gre za fantastičen klub in način, na katerega podpirajo svojega trenerja, zlasti v slabih časih, še posebej, če upoštevamo, da jih je bilo veliko.''

Predstavnike sedme sile je zanimalo, ali obžaluje svojo izjavo, da je Wenger specialist za neuspeh, Portugalec pa je odvrnil: ''Vprašajte njega, če obžaluje svoje besede, pa vam bom odgovoril.'' Novinar se ni dal in predrugačil svoje vprašanje, a Mou ni bil navdušen: ''Naslednje vprašanje,'' je dejal 51-letnik in priznal, da bi Chelsea z veseljem vodil na 1000 tekmah. ''Menim, da bi si vsi trenerji želeli takšen privilegij v svojem klubu. Ali bi lahko vodil 1000 tekem? Rad bi, vendar je zelo težko, sploh v modernem nogometu. Če bom zbral 500 tekem s Chelseajem, bo fantastično,'' je še povedal Portugalec.

Chelsea se trenutno nahaja na vrhu angleške Premier League (66 točk) in ima s tekmo več štiri točke prednosti pred Liverpoolom in Arsenalom. Četrtouvrščeni Manchester City zaostaja šest točk, vendar ima tri tekme manj od modrih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.