Šport > Nogomet
27 ogledov

Mourinho v Londonu želi tri igralce Reala

Jose Mourinho Xabi Alonso Reuters
Po navedbah portugalskih medijev si je José Mourinho na Stamford Bridgeu zaželel tri nekdanje varovance iz Madrida.

Na spisku želja Joséja Mourinha naj bi bili centralni branilec Raphaël Varane in vezista Xabi Alonso in Luka Modrić. To so tudi trije izmed redkih nogometašev, ki so s portugalskim strategom ohranili korekten odnos vse do konca njegovega mandata na stadionu Santiago Bernabéu.

Hrvat in Francoz najbrž nedosegljiva

Modrić in Varane bosta zelo težko dosegljivi tarči, saj sta bila oba pripeljana pred kratkim, Hrvat pred slabim letom, pogodba pa se jima izteče leta 2017. Poleg tega je dalmatinski vezist v zaključku sezone z dobrimi predstavami začel osvajati srca madridskih navijačev, Real pa je zanj Tottenhamu plačal zajetno odškodnino. 

Varane pa se je pokazal kot možna dolgotrajna rešitev za ožjo obrambo Los Blancos in bi ob Sergiu Ramosu moral tvoriti prvo alternativo za bodočega trenerja španskih podprvakov, ki bo najverjetneje Carlo Ancelotti.

Z Alonsom drugačna zgodba

Drugačna je zgodba z Alonsom. Baskovskemu mojstru, ki zaradi poškodbe ne nastopa na Pokalu konfederacij za špansko reprezentanco, se pogodba izteče po koncu naslednje sezone, tako da bi Chelsea lahko sklenil dogovor z njim že v januarju, naslednje poletje pa bi ga lahko dobil brez odškodnine. 

Tako je prodaja otroka Reala Sociedada bolj realna, še dodatno težo temu scenariju pa daje dejstvo, da se Real zanima za İlkaya Gündoğana iz dortmundske Borussie in Isca iz Málage na spisku želja pa bi lahko pristal tudi mladi Italijan Marco Verratti. Vse našteto govori v prid možni prodaji Alonsa, čeprav sam zatrjuje, da ne želi zapustiti španske prestolnice, pa tudi med navijači Madrida uživa velik ugled.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.