Šport > Nogomet
43 ogledov

Mourinho znova udrihal po Wengerju

jose mourinho EPA
Portugalski strateg je v seriji zelo očitnih namigov o svoji "stalni stranki" dejal, da je edini, ki lahko neovirano kritizira sojenje in da je edini, ki ni nikoli pod pritiskom.

Chelseajev trener José Mourinho se je podpisal pod nov besedni napad na svojo priljubljeno tarčo, trenerja Arsenala Arsèna Wengerja. Na vprašanje o odločitvi Angleške nogometne zveze (FA), ki je po ogledu posnetkov kaznovala Diega Costo zaradi udarcev v obraz Laurenta Koscielnyja med sobotnim derbijem obeh moštev, je Mourinho najprej dejal, da o sodniških odločitvah sam ne more govoriti brez zavor, medtem ko njegov londonski nasprotnik to lahko počne.

"Mislim, da je vaše vprašanje jasno. Ne potrebujete mojega odgovora. Odgovor je v vašem vprašanju. To ni normalno," je začel Mourinho. "Bi moral Costa spremeniti svoj slog igre? Ne bom odgovoril. Ker če bom, potem bom suspendiran. Ne želim se dotakniti te teme in vsega, kar obkroža to situacijo. Želim si biti na klopi. V pravilniku je zapisano, da lahko nekateri trenerji govorijo o sodnikih pred tekmo ali po tekmi, nekateri pa ne. In jaz sem na seznamu trenerjev, ki so kaznovani pred ali po tekmi. Moram se držati tega pravilnika. Gre za namišljen seznam, toda vse je jasno."

Tudi takrat, ko so se vprašanja osredotočala na sobotnega nasprotnika Steva McClarna, trenerja Newcastle Uniteda, ki je pod pritiskom po slabem začetku sezone, je portugalski strateg znova omenil Wengerja. "Mislim, da v tej državi le en trener ni pod pritiskom," je svoje že znano prepričanje o izjemni potrpežljivosti pri Arsenalu ponovil Mourinho.

"Vsi drugi so pod pritiskom, torej je pod pritiskom Steve, jaz sem pod pritiskom, Brendan (Rodgers) je pod pritiskom, (Manuel) Pellegrini je pod pritiskom, vsi so pod pritiskom. Ne moremo izgubiti tekem, ne moremo biti pod pričakovanji, moramo doseči cilje, zato simpatiziram z vsemi in tudi verjamem, da gojijo simpatije do mene, ker je to naporna služba. Je pa en med njimi, ki je iz nekega razloga izven tega seznama, toda to je dobro zanj, dobro zanj, seveda, simpatiziram pa s Stevom."

Eden izmed novinarjev se je opogumil in Mourinha vprašal, na katerega trenerja je meril, Portugalec pa je dodal: "Saj veste - lahko govori o sodnikih pred tekmo, lahko govori o sodnikih po tekmi, lahko odriva ljudi v trenerskem prostoru, joka zjutraj, joka popoldne, nič pa se ne zgodi. Ne doseže uspehov, ohrani službo in je še vedno kralj. To je privilegij."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.