Šport > Nogomet
12 ogledov

Mourinho žuga: "Povej narodu zakaj te ni tu"

Lukaku Mignolet Everton Liverpool Premier League Anglija liga Flanagan EPA
Romelo Lukaku, ki je letos v izvrstni formi, je potarnal, da se Chelsea zanj sploh ne zmeni, Jose Mourinho pa mu je takoj vrnil žogico

Zdelo se je, da bo odlična sezona v dresu West Broma odprla vrata Romelu Lukaku do prve enajsterice Chelseaja. Neprepričljivi Demba Ba in Fernando Torres, ki nikakor ne najde stare forme sta obetala, da bo mladi Belgijec v svoji tretji sezoni le dočakal pravo priložnost pri londonskem prvoligašu, a se je v zadnjem trenutku vse zasukalo.

Jose Mourinho je v klub pripeljal Samuela Eto'a iz Anžija in vnovič je postalo jasno, da bo čudežni deček Anderlechta zopet igral stransko vlogo. Ker mu to ni dišalo, se je v lovu za minutami znova podal na enoletno posojo, tokrat k visokoletečemu Evertonu. Lukaku se je ta odločitev obrestovala, na osmih premierligaških tekmah je dosegel sedem zadetkov in znova opozoril nase.

Dva meseca brez kontakta

Čeprav tudi Lukaku sam pričakuje, da bo v prihodnosti le dobil priložnost v dresu modrih, pa je zdaj potarnal, da se njegov matični klub sploh ne zmeni zanj. "Trenutno je vse skupaj čudno, s klubom (Chelsea op. a.) se nisem slišal že dva meseca," je objasnil belgijski reprezentant.

Njegovega tožarjenja pa ni prav navdušeno sprejel trener Chelseaja Jose Mourinho. Portugalec je Romelu takoj odgovoril: "Povej narodu zakaj te ni tu! Romelo je mlad fant in rad govori, a edina stvar, ki je ne pove je, zakaj je šel na posojo k Evertonu."

Mourinho namreč ni bil tisti, ki je Lukakuja spodil iz moštva, ampak se je ta tako odločil sam, kar tudi priznava: "Ni dejstvo, da me oni niso hoteli, želeli so me v moštvu, a moral sem sprejeti odločitev, ki je najboljša za mojo kariero."

Ne glede na vse, se obema stranema trenutni dogovor splača. Lukaku redno igra in zadeva, Chelsea pa ima v njem poleg talentiranega napadalca tudi agenta, ki v dresu druge ekipe meša štrene njihovim rivalom. "Fenomenalno je, da imamo igralca, ki četudi ne igra za nas, dosega gole proti našim nasprotnikom," je zaključil portugalski strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.