Šport > Nogomet
15 ogledov

Mourinhu pomolil dres Chelseaja

jose mourinho Youtube
Trener Manchester Uniteda se mudi na pripravljalni turneji po Kitajski, kjer mu je eden od navijačev v podpis ponudil dres Chelseaja.

Manchester United se je odpravil na daljni vzhod, kjer bo pilil formo pred začetkom nov sezone angleške Premier League.

Joséja Mourinha in druščino je ob prihodu na Shanghai Stadium pozdravila kopica kitajskih navijačev, ki so želeli pridobiti avtograme zvezdnikov evropskega nogometa.

Eden od navijačev je pred Mourinha pomolil dres Chelseaja, vendar je portugalski strateg njegovo prošnjo gladko zavrnil. Pri tem se mu je na obrazu izrisal nasmešek.

Portugalec je tako potrdil nesporno pripadnost rdečim vragom, s katerimi je podpisal triletno pogodbo. Ljubezni med Mourinhom in Chelseajem je nepreklicno konec, potem ko ga je Roman Abramovič lanskega decembra nagnal s Stamford Bridgea.

Mourinho je na klopi modrega kolektiva iz zahodnega Londona sedel v letih 2004 do 2007 in 2013 do 2015. V tem času je osvojil osem lovorik in v sezoni 2014/2015 Chelsea popeljal do petega naslova angleškega prvaka.

Lanska sezona se za Londončane ni začela po pričakovanjih, saj so se v uvodnem delu znašli na robu izpada v drugorazredno tekmovanje. Mourinho je izgubil podporo slačilnice, nato pa še zaupanje lastnika Abramoviča in vodstvo kljuba se je milijonski odškodnini navkljub odločilo za predčasno prekinitev pogodbe.

''Nisem pri Chelseaju, ker me lastniki niso hoteli. Če bi me Roman Abramovič želel, bi bil še vedno tam,'' je povedal Mourinho in dodal: ''Delal bom na tem, da lastnikom (Manchester Uniteda, op. a.) dokažem, da sem prava izbira za to delo.''

jose mourinho | Avtor: EPA EPA

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.