Šport > Nogomet
48 ogledov

Moya v resen boj z Oblakom

Jan Oblak Miguel Angel Moya Pablo Vercellone trening Atletico Madrid EPA
Balearčan je bil lani dolgo časa prvi vratar španskega kluba, a ga je po poškodbi Škofjeločan izvrstno nadomestil in nato v zadnjih mesecih sezone ohranil mesto prvega vratarja.

Bliža se začetek španskega prvenstva, ko bo z izborom prve postave trener Diego Simeone proti Las Palmasu že nakazal, kdo bo njegov izbranec v vratih za novo sezono.  Poškodba Jana Oblaka je pred letom dni v prvi plan potisnila Miguela Ángela Moyàja, ki je po spletu podobnih okoliščin nato predal mesto prvega vratarja slovenskemu reprezentantu v drugem delu pretekle sezone.

Oblak je z nekaj fantastičnimi predstavami ohranil svoje mesto med rdeče-belima vratnicama, toda pred začetkom nove sezone se spet obeta napeto čakanje na odločitev glavnega trenerja in njegovega strokovnega štaba.

Škofjeločan je lani začel prvo tekmo v Ligi prvakov, a po porazu z Olympiakosom povsem izpadel iz načrtov in igral le pokalne tekme, nato pa se mu je nasmehnilo nekaj sreče in Atléticu je po poškodbi svojega kolega prinesel zmago po enajstmetrovkah na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov proti Bayerju Leverkusnu.

Moyà je bil v kombinacijah tudi za odhod s stadiona Vicenteja Calderóna, medtem ko so s prestopom v katerega od evropskih velikanov povezovali tudi Oblaka, a zaenkrat sta oba še v klubu in Moyà odkrito napoveduje boj za mesto prvega vratarja. "Kaj je težje - da postanem prvi vratar ali da Atlético osvoji La Ligo? Pri obeh rečeh je temeljnega pomena tekmovalnost," je na vprašanje dnevnika AS povedal vratar z Balearov in dodal: "Po eni strani vemo, kako naporna je La Liga. Madrid in Barcelona sta najtrši in najtežji ekipi. Toda pokazali smo, da se lahko merimo z njimi. To bo naš cilj. Glede druge reči pa obstaja zelo dobra tekmovalnost - tako kot za druge položaje. To bo cilj zame, kot tudi za mojega kolega. Tekmovalnost je prisotna na vsakem treningu, toda dobro pri Atléticu je, da si pomagamo. Najpomembnejša je ekipa."

Izkušeni vratar je bil pred prihodom Ikerja Casillasa tudi na radarju Porta, glede prenovljene ekipe "Los colchoneros" pa je povedal, da je zdaj "bolj polivalentna". "Želimo vsaj ohraniti prejšnjo raven. Prišli so novi igralci, s katerimi se želimo dobro vklopiti," je nadaljeval Moyà. "Mister (trener Simeone, op. a.) dobro pozna ekipo, ob odhodu igralcev pa je želel nekaj več variacij in dinamike - z drugačnimi igralci. Tako bomo bolj polivalentni in imeli več opcij. Porto? Res so se zanimali, vse od konca sezone je bilo veliko hrupa. Na počitnicah je interes prišel do mojega zastopnika. A zdaj sem tu, kjer želim biti, temu ne pripisujem velike pomembnosti. Za moj odhod bi se morali poklopiti številni pomembni dejavniki, a jih ni bilo. Toda zanimanje je res bilo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.