Šport > Nogomet
51 ogledov

Moyes brusi sekiro: januarja padejo prve glave

Moyes Ferdinand Manchester United Šahtar trening Liga prvakov Reuters
Tekma s Šahtarjem v Ligi prvakov je zadnja stvar, na katero v tem trenutku mislijo navijači Manchester Uniteda. Mediji poročajo o veliki prevetritvi, ki se obeta na Old Traffordu.

Vse oči so ob slabem začetku sezone na Old Traffordu uprte v nesrečnega trenerja Davida Moyesa, ki je ob odhodu "večnega" Sira Alexa Fergusona podedoval izžeto moštvo, brez primernih okrepitev pred sezono pa morda že odločilno zaostal v bitki za drugi zaporedni naslov v Premier League.

Manchester United je po porazu z Moyesovim nekdanjim klubom Evertonom izgubil še drugo domačo ligaško tekmo zapored proti Newcastle Unitedu, pred tekmo s Šahtarjem v Ligi prvakov pa je to očitno začelo prvi resnejši potres v pisarnah Old Trafforda.

Ferdinand, Evra, Nani in tudi Cleverley

Lokalni dnevnik Manchester Evening News je v ponedeljek na zadnji strani napovedal, da bo Moyes že januarja potegnil številne ostre reze v moštvu, ki ga bodo pred trenerjem (kot je bilo pravilo v preteklosti) najprej zapustili neuspešni zvezdniki.

"Ta imena vključujejo izkušene zvezdnike Ria Ferdinanda, Patricea Evraja, Nanija, Ashleyja Younga, Antonia Valencio in Andersona, ki niso v formi," poročajo kolegi iz Manchestra. "Javier Hernández, Šindži Kagava in Wilfried Zaha ne dosegajo niti približno takih številk, kot bi si jih želeli, klub pa bi lahko zapustil tudi doma vzgojen zvezdnik Tom Cleverley."

United na zadnji tekmi skupine A v torek gosti Šahtar in ima napredovanje v osmino finala že zagotovljeno. Po zadnji tekmi z Newcastlom sta bila številnih kritik znova deležna le trener Moyes in njegova trenerska služba, namigovalo pa se je celo na negotovo prihodnost napadalca Robina van Persieja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.