Šport > Nogomet
17 ogledov

Navijači L'poola hvalijo Moyesa: nogometni genij

Moyes genij Manchester United Liverpool Old Trafford derbi transparent napis Reševalni pas/Twitter
Wayne Rooney je po nedeljskem porazu proti Liverpoolu priznal, da je bila to ena izmed najhujših izkušenj v karieri. Slavi tudi rdeči del severnega Londona.

Nov grozen dan je za navijači Manchester Uniteda, po katerem je tudi napadalec Wayne Rooney priznal, da je bil "eden izmed najhujših", kar jih je doživel od začetka kariere v Liverpoolu, kjer je branil barve njihovega mestnega tekmeca Evertona. Redsi so ponižali branilce naslova na Old Traffordu in jim primazali novo bolečo klofuto v katastrofalni sezoni, kjer jih le še čudež reši v boju za Ligo prvakov, pred novo sezono pa bi lahko ostali celo brez Evrope in (verjetneje) brez pokala.

"To je nočna mora. Eden izmed mojih najhujših dni v nogometu," je Rooney dejal za klubsko televizijo MUTV, medtem ko je s tribun Old Trafforda, nasproti tiste, ki nosi njegovo ime, znova dogajanje le nemočno opazoval upokojeni Sir Alex Ferguson.

"Ni lepo"

"Težko je sprejeti kaj takega. Toda treba je čestitati Liverpoolu – igrali so dobro, a to je težko sprejeti. Nihče noče izgubiti, še posebej tako, na lastnem stadionu. Ni lepo," je po dveh enajstmetrovkah kapetana Stevena Gerrarda (eno je zgrešil) in golu Luisa Suáreza, dveh najmanj priljubljenih članov gostujočega moštva v Manchestru, dodal Rooney, ki je morda lahko celo srečen, da Liverpool ni slavil s še večjo razliko.

"Zaostati po eni enajstmetrovki je že težko. Imeli smo načrt za drugi polčas, ki je propadel po tem, ko so tako hitro dobili drugo enajstmetrovko. Dejstvo, da so dobili še tretjo, ki so jo sicer zapravili, je bil za nas hud udarec. Lovili smo jih z desetimi igralci, to nam je otežilo delo, dobro so držali žogo in zaključili tekmo. Enajstmetrovk si še nisem ogledal v posnetku, a z mojega zornega kota se zdi, da se ne moremo pritoževati," je pošteno priznal angleški reprezentant, ki je z rdečimi vragi izgubil še devetič v letošnji sezoni in ostal na sedmem mestu, 12 točk za četrtim mestom, ki prinaša kvalifikacije za Ligo prvakov.

Gerrard verjame v boj za naslov

Ekipa Brendana Rodgersa, nekdanjega mladinca Uniteda, zdaj le še štiri točke zaostaja za Chelseajem in se lahko s tekmo manj še kako vmeša v boj za naslov. Tam svoje moštvo vidi tudi dolgoletni kapetan in strelec dveh golov Gerrard.

"Sem smo že nekajkrat prišli in so nas nadigrali," je po tekmi dejal za Sky Sports 1. "So fantastična ekipa in Old Trafford je eden od najtežjih stadionov, ki ga moraš obiskati v Premier League. Da smo prišli sem in prevladovali od začetka do konca, pa smo še malce razočarani, da nismo zabili več golov ... Nocoj bomo uživali, a moramo hitro naprej. Danes smo pokazali, da smo pravi tekmeci za naslov, borili se bomo do konca."

"Igračkanje" Rodgersa delovalo sanjsko

Liverpool pri številki 18 naslovov tiči že od leta 1990, a kot je zatrdil Gerrard, s soigralci verjamejo, da jim lahko uspe. Redsom gre na roke tudi malce lažji razpored, vsekakor pa se obeta izjemen troboj s Chelseajem in Manchester Cityjem, ki mora odigrati še zaostale tekme, blizu je tudi Arsenal.

"Verjamemo v to, ampak velikokrat sem že rekel, da je v nogometu najlažje govoričiti. Zdaj moramo Cardiff vzeti kot Manchester United, kot Manchester United pa moramo obravnavati tudi Sunderland. Če bomo igrali dobro, bomo dobili veliko tekem do konca sezone. Tudi druge ekipe okoli nas morajo verjeti, da bomo naskakovali naslov," je pristavil Gerrard.

"Morate pohvaliti trenerja. Kar naprej spreminja in se igra s postavitvami in taktiko. Danes smo igrali v rombu in povsem nadzirali sredino igrišča. Vemo, da imamo dva najboljša napadalca na svetu, ki bosta škodovala nasprotnikom. Menim, da če vprašate branilce Manchester Uniteda, vam bodo povedali, da težjih 90 minut še niso odigrali. Čudno je bilo izvajati vse te enajstmetrovke. Morda sem bil malce preveč nadut pri tretji, a zelo sem zadovoljen, da sem izkoristil dve pomembni."

Wenger že gleda proti Stamford Bridgeu

Slavnostno je bilo nekaj ur kasneje tudi na White Hart Lanu, kjer pa v severnem Londonu niso rajali domači navijači Tottenhama, temveč osovraženi privrženci največjega mestnega rivala in najbližjega soseda Arsenala. Čeprav je domači strateg TimSherwood, kot otrok navijač topničarjev, po tekmi hitel zatrjevati, da so Spursi "nadigrali" nasprotnika, se je zmage veselil Arsène Wenger, ki je vzpostavil vzdržljivost svojega moštva in se veselil približanja Chelseaju, s katerim se bodo v enem izmed ključnih dvobojev za vrh lestvice pomerili v soboto na Stamford Bridgeu.

"Veliko časa smo bili pod pritiskom, ker je na nas vplival naš zgodnji gol, in ker nismo mogli zabiti še drugega, je bilo zelo izenačeno," je po svoji tisoči tekmi na klopi Arsenala dejal Wenger. Gol Tomáša Rosickýja je že v drugi minuti odločil derbi in topničarjem prinesel prvo zmago na White Hart Lanu po letu 2007.

"Tottenham je igral zelo dobro, absolutno so bili pripravljeni za tekmo, da pa nam je uspelo vzeti zmago, smo potrebovali nekaj posebne vzdržljivosti. Na koncu smo prišli do treh ogromnih točk, in te nas malce približajo Chelseaju, tekmo prihodnji teden pa bo to naredilo še zanimivejšo. Za njimi zaostajamo štiri točke in imamo zaostalo tekmo, še petkrat igramo doma, tako da bo naslednja tekma zares pomembna. Rosickýjev gol bo šel v mojo kolekcijo izjemnih golov. To sem tudi povedal Tomášu. Ni tipičen strelec, tako da je presenetil vse; preden se je kdorkoli zavedel, da to počne, je žoga že bila v mreži. Neverjeten gol."

Odzivi navijačev po derbijih – uganete, kateri navija za Liverpool in kateri za Manchester United? 

Na White Hart Lanu so uživali privrženci topničarjev, ki so peli o tem, da je Arsenal nepremagan na 49 tekmah, z navijači pa je zaplesal tudi eden od varnostnikov in za nagrado dobil poljub:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.