Šport > Nogomet
13 ogledov

Moyes prekinil medijski molk

david moyes manchester united Reuters
Škotski trener David Moyes je prekinil svoj medijski molk in se z uradno izjavo, v kateri se je zahvalil celotni družini rdečih vragov, poslovil od Manchester Uniteda.

David Moyes, nekdanji trener Manchester Uniteda, se je v izjavi zahvalil klubu, navijačem, vodstvu, igralcem in ne nazadnje Siru Alexu Fergusonu, ki ga je toplo priporočil za svojega naslednika. Škotski strateg, ki je v torek dobil nogo rdečih vragov, je zatrdil, da je ponosen na opravljeno delo, a obenem dodal, da razume nezadovoljstvo navijačev, ki niso dočakali uspehov, kakršnih so bili vajeni v preteklih letih.

''Vedno bom ponosen, da sem postal trener Manchester Uniteda, enega od največjih nogometnih klubov na svetu. Ekipo sem prevzel po dolgem, stabilnem in uspešnem obdobju in neizbežno je bilo, da me čaka velik izziv, ki sem ga sprejel z odprtimi rokami in nikoli nisem podvomil o svoji odločitvi. Naloga trenerja Manchester Uniteda je ogromna, vendar se nikoli nisem skrival pred trdim delom in enako velja za mojo trenersko ekipo. Zahvaljujem se jim za predanost in zvestobo,'' je zapisal Moyes, ki je z rdečimi vragi zbral 11 ligaških porazov, kar jih na lestvici uvršča na skromno sedmo mesto.

''Osredotočeni in zavezani smo bili procesu temeljne rekonstrukcije, ki je potrebna v prvi ekipi. Ob tem bi morali dosegati dobre rezultate v Premier League in Ligi prvakov. V tranzicijskem obdobju naši rezultati niso bili v skladu s pričakovanji navijačev, ki jih razumem in delim njihovo nezadovoljstvo. V svojem kratkem obdobju v klubu sem spoznal, kako posebni mesti sta Old Trafford in Carrington. Rad bi se zahvalil Unitedovemu osebju, ki je poskrbel za to, da sem se počutil dobrodošlega in me s prvim dnem sprejel v Unitedovo družino. In seveda hvala navijačem, ki ste me podpirali celotno sezono. Vam in klubu v prihodnosti želim vse dobro. Vedno sem verjel, da se trener nikoli ne preneha učiti in vem, da sem dobil neprecenljive izkušnje. Ponosen sem, da sem ekipo popeljal do četrtfinala Lige prvakov in hvaležen sem Siru Alexu Fergusonu, ker je verjel v moje sposobnosti in mi dal priložnost, da vodim Manchester United,'' je sklenil Moyes.

ryan giggs david moyes | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.