Šport > Nogomet
22 ogledov

Moyes prevzema krivdo, van Persie krivi soigralce

robin van persie david moyes Reuters
Presenetljiv poraz Uniteda proti Olympiakosu bo še dolgo odmeval po Manchestru.

Letošnjo sezono bodo želeli vsi, povezani z nogometnim klubom Manchester United, čim prej pozabiti. Prvi v vrsti za enoletni izbris spomina bi bil definitivno trener David Moyes. Škot je akualnega angleškega prvaka prevzel pred letošnjo sezono, ki se zanj spreminja v pravo nočno moro.

Že nekaj časa je jasno, da United ne more ubraniti naslova angleškega prvaka. Izpadli so tudi iz obeh angleških pokalnih tekmovanj, po večrajšnjem večeru pa se zdi, da so v slepo ulico zavili tudi v Ligi prvakov. Na gostovanju pri grškem velikanu Olympiakosu so se grdo opekli in se domov vrnili s porazom 0:2, kar pomeni, da jih na povratni tekmi čaka ogromno dela, če se želijo prebiti med osem najboljših.

Po novi klofuti se je oglasil Moyes, ki džentelmensko prevzema krivdo za poraz. "Prevzemam odgovornost. To je moj čas in vedno sem jaz v ospredju. Odigrali smo zelo slabo, nikoli nam ni zares steklo in nismo si zaslužili ničesar. To je bila naša najslabša predstava v Evropi, nismo pokazali dovolj, da bi dosegli zadetek," je bil iskren strateg.

Nekoliko drugače pa je poraz pokomentiral klubski napadalec Robin van Persie: "Nekateri moji soigralci so zavzemali položaje, na katerih sem hotel igrati jaz. To mi je zelo otežilo nalogo, saj sem moral prilagoditi svojo pot. Velikokrat igrajo v mojih 'conah', in tega se mi zdi škoda." 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.