Šport > Nogomet
13 ogledov

Pritisk na Moyesa: United mora vsaj v Evropsko ligo

Moyes trener Bayern Manchester United Liga prvakov četrtfinale EPA
Ameriški lastniki Manchester Uniteda naj bi huje pritisnili na trenerja Davida Moyesa, ki si mora s klubom izboriti uvrstitev v Evropsko ligo, poroča ESPN FC.

Že nekaj časa je jasno, da bo aktualni prvak otoške Premier League Manchester United v prvi sezoni z novim trenerjem Davidom Moyesom izgubil krono, poleg tega pa po sezoni 1995/96 prvič ostal tudi brez nastopa v Ligi prvakov

Spletna stran ESPN FC je v četrtek poročala, da družina Glazer, ki ima v lasti klub z Old Trafforda, na trenerja Davida Moyesa pritiska z "željo" po igranju vsaj v Evropski ligi, kamor se United povsem realno še vedno lahko uvrsti. Ultimata Škotu sicer niso postavili, toda do konca sezone naj bi bilo drugorazredno evropsko tekmovanje glavna tarča rdečih vragov, so izdali viri.

Kruta resnica

Vodstvo kluba naj se ne bi strinjalo z domnevo, da bi sezona brez evropskega nogometa blagodejno vplivala na ekipo, podobno kot je primer z večnimi rivali iz Liverpoola, ki osredotočeni zgolj na domača tekmovanja trenutno vodijo v Premier League. Družina Glazer se, kot se za bogate lastnike spodobi, boji predvsem izpada prihodkov od prodaje vstopnic.

Klubski viri so za ESPN izdali, da je "kruta resnica" sezone brez Lige prvakov lastnike zadela šele po nedavnem izpadu iz četrtfinala proti Bayernu, položaj Moyesa, ki se je navidez utrdil po napredovanju mimo Olympiakosa, pa naj bi bil znova vse prej kot trden. "Ni še na robu roba," trdi neimenovani vir, toda njegovega poletnega slovesa ni mogoče izključiti, dodaja. Najbližje naj bi mu bil po porazu v Pireju z 0:2 na prvi tekmi osmine finala.

Januarja rojstvo prvih dvomov

Moyesovo ime se vedno pogosteje pojavlja na sestankih upravnega odbora, mnenja o zaenkrat nedoraslem nasledniku sira Alexa Fergusona pa so še naprej deljena – tako med navijači kot med vodilnimi možmi rdečih vragov, medtem ko naj bi igralci njemu in (ne)strokovnemu štabu, ki ga je pripeljal iz Evertona, že pred časom obrnili hrbet.

Kolegi pri ESPN dodajajo, da je vodstvo v Moyesa prvič podvomilo januarja, po domačem porazu v pokalu FA proti Swansea Cityju (1:2). Tudi družina Glazer je od takrat naprej mnogo podrobneje spremljala tedenske predstave kluba, od katerih je odvisen tudi položaj delnic na borzi.

United je v zaključku sezone vseeno našel nekaj forme in dobil tri od zadnjih štirih tekem v Premier League, tudi Bayern pa z njim ni opravil tako zlahka, kot so si sprva mislili praktično vsi poznavalci. Za šestim Tottenhamom zaostajajo le še za tri točke in imajo poleg tekme manj v dobrem tudi veliko boljšo razliko v golih. Rdeči vragi bodo z enim očesom spremljali tudi finale pokala FA med Arsenalom in Hull Cityjem – če bo Arsenal prekinil pokalno sušo in postal prvak, ligaško sezono pa končal kot peti, se bo United v Evropsko ligo uvrstil tudi s sedmim mestom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.