Slovenija
20 ogledov

Možni močnejši nalivi in porast hudournikov

Hudourniki so na nekatere dele zemljišč nanesli pesek, vejevje in zemljo. Žurnal24 main
Deževno vreme nas bo spremljalo še kar nekaj časa. Ponoči so možni močnejši nalivi, narastejo lahko tudi hudourniki.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bo ponoči oblačno, dež se bo razširil nad vso Slovenijo. Vmes bodo nevihte in lokalno močnejši nalivi. Na severnem Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, na Goriškem in ob morju do 17 stopinj Celzija.

V noči na sredo bodo ob nevihtah možni močnejši nalivi. V sredo čez dan se lahko pojavijo predvsem v zahodni polovici Slovenije. Arso opozarja tudi, da je možen hiter porast hudournikov in manjših potokov, predvsem v zahodni in deloma v osrednji Sloveniji.

Sneg do 1600 metrov

Jutri bo še deževalo, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine med 1600 in 2000 m. Nevihte bodo večinoma le še na Primorskem in predvsem v zahodni Sloveniji bodo možni močnejši nalivi. Na severovzhodu bodo vmes daljša obdobja brez dežja. Najvišje dnevne temperature bodo v severozahodnih krajih okoli 9, drugod od 12 do 17, na Primorskem do okoli 21 stopinj C.

Lepše vreme bo v petek

V četrtek bo oblačno, občasno bo še deževalo, ob morju bo lahko tudi kakšna nevihta. Hladno bo, meja sneženja bo na okoli 1700 metrov nadmorske višine. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

V petek bo delno jasno, po nižinah bo zjutraj in del dopoldneva megla ali nizka oblačnost. Popoldne pa bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne plohe.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.