Slovenija
43 ogledov

Napovedi vremenoslovcev se uresničujejo

Mraz Profimedias
Napovedi vremenoslovcev o mrazu, ki bo zajel Slovenijo, se uresničujejo. Ponoči so se temprature spustile krepko pod minius 10 stopinj Celzija. Mraz bo tudi prihodnji teden.

Temperature so preteklo noč marsikje po državi padle krepko pod -10 stopinj Celzija. Ob 7. uri zjutraj je bilo najbolj mrzlo v Kočevju, kjer so izmerili -15,5 stopinje Celzija, v Črnomlju pa -14,5 stopinje Celzija. Še naprej bo precej mrzlo.

V Ljubljani je bilo ob 7. uri -8 stopinj Celzija. Tudi v Celju, Novem mestu, Murski Soboti in Novi Gorici so davi zabeležili temperature okoli -10 stopinj Celzija. Na vzhodu Slovenije je padlo tudi nekaj snega.

Najvišje današnje dnevne temperature bodo od -6 do -1, na Primorskem okoli tri stopinje Celzija.

Tudi kakšna snežinka

V ponedeljek bo sončno, v vzhodni Sloveniji bo občasno več oblačnosti. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem bo proti večeru zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -12, ob morju malo pod nič, najvišje dnevne od -4 do -1, na Primorskem okoli pet stopinj Celzija.

Nad večjim delom Evrope je trenutno območje visokega zračnega tlaka. Od severa priteka k nam nekoliko manj mrzel in prehodno bolj vlažen zrak.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • d 12:02 08.januar 2017.

    vremenarstvo se je v zadnjih nekaj letih zelo poslabsalo, za en dan naprej ne znajo pravilno napovedati ... in to so te kao sofisticirani vremenski modeli, ki veljajo en drek, pred 50timi leti je kmet sam u nebo pogledu, pa ...prikaži več je vedo kaksno bo vreme

  • korli 10:30 08.januar 2017.

    tej vremenoslovci so sami bedaki,na dolenjskem pada sneg ,napovedal so pa za koroško.take kozle še Trontelj ni streljal