Svet
41 ogledov

Mrtvo mamo pokril z rjuho in živel naprej

Hrvaška policija Žurnal24 main
Zagreb je pretreslo odkritje v enem od tamkajšnjih stanovanjskih blokov. V zapečateni sobi jih je čakala grozljiva najdba.

Moški je po smrti matere njeno truplo polegel na posteljo, zapečatil sobo in živel v preostalem delu stanovanja. Ko je policija vstopila v stanovanje, so na postelji pod belo rjuho našli le še kosti preminule ženske. 

59-letni sin pokojnice je policistom dejal, da se je pred štirimi leti po prestani zaporni kazni preselil k materi, piše 24sata.hr. Septembra istega leta si je mati zlomila kolk in od takrat, pa do smrti decembra 2012 je bila nepokretna. Ker ni imel denarja za pogreb, jo je pokril z belo rjuho in pustil ležati na postelji. Da bi njeno smrt prikril, je zaklenil vrata v njeno spalnico in prednje postavil omaro in druge predmete. Sam je še naprej živel v drugih prostorih stanovanja. 

Stanovanje je pogosto zračil, da bi poskušal zakriti neprijetne vonjave, v sobi, kjer je pustil materino truplo, pa je spustil rolete in na stežaj odprl okno. Sosedje so zaznali čuden vonj, a so mislili, da je nekje poginila kakšna podgana. 

Očitajo mu več kaznivih dejanj

Sin je tako osumljen več kaznivih dejanj, med drugim, da po materini poškodbi ni poskrbel za njo in ji ni zagotovil ustrezne zdravstvene in druge oskrbe. Moški je ponaredil očetov smrtni list in vanj vnesel materine podatke. 

Policija upa, da bo obdukcija pokazala vzrok smrti pokojnice in da bodo tako dobili odgovor na vprašanje, ali je ženska umrla naravne smrti ali ne. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • nergač 17:05 14.november 2016.

    kupit bi moral hladilno omaro, da bi lahko stala vertikalno. Sicer bi moral sekat, to je pa že poškodovanje trupla in protizakonito.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:35 14.november 2016.

    Se pa res ni znajdu,v skrinjo bi jo dal in bi mirno lahko še do svoje smrti prejemal mamino pokojnino?