Šport > Nogomet
22 ogledov

Müller: "Cityjevi napadalci kot na ležalnikih"

Navas Müller Schweinsteiger Alaba Manchester City Bayern EPA
Napadalec Bayerna Thomas Müller je z zanimivo primerjavo orisal svoje videnje napadalcev Manchester Cityja na nedavni tekmi Lige prvakov.

Zmaga Bayerna nad Manchester Cityjem (3:1) je v Ligi prvakov požela veliko pohval kot "totalni nogomet" ekipe Josepa Guardiole, ki naj bi po manj kot stotih dneh na čelu aktualnih evropskih prvakov že pustil svoj odtis na moštvu, s katerim je Jupp Heynckes v lanski sezoni osvojil zgodovinsko trojno krono.

Guardiola je tekmo začel s Thomasom Müllerjem na položaju osrednjega napadalca, nemški reprezentant pa je poleg drugega gola na tekmi skrbel za mešanje štrenov v obrambi domačih. Bočni branilec Micah Richards je po tekmi denimo priznal, da je imel občutek, kot da Bavarci igrajo z enim več, medtem ko je Müller napadalce Cityja primerjal z "ležalniki".

Tega v Nemčiji ne dovolijo nikomur

"S to spremembo smo želeli doseči prevlado na sredini igrišča," je za Kicker razkril Müller. "Nisem tiste vrste igralec, ki čaka in dobi žogo v situaciji ena na ena z branilcem, večkrat pridem po žogo daleč od gola in skušam prodreti po krilu, ekipi pa si želim pomagati tudi v obrambi," je nadaljeval 24-letni Bavarec in spregovoril še o presenečenju nad igro nasprotnika:

"Manchester je imel dva napadalca, ki sta, če malce pretiravam, sedela na ležalnikih na sredini igrišča, ko smo imeli žogo. Tega ne dovolijo nobenemu napadalcu Bayerna ali napadalcu nemške reprezentance."

Videoposnetek Bayernove prevlade je ob zvokih Bennyja Hilla postal spletna senzacija: 

City - Bayern - Benny Hill from Hans Müller on Vimeo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.