Magazin > Film & Glasba & TV
96 ogledov

Muff se jezijo na organizatorje Schengenfesta

Schengenfest Schengenfest
Muff še vedno čakajo na lansko plačilo, organizatorji letošnjega festivala dogodek zavarovali za primer slabega vremena, zaradi katerega so lani pristali v minusu.

"Dej ti model najprej keš k si ga dolžn Muff, Vladotu Kreslinu, Zebradots in ostalim slovenskim glasbenikom še za prejšnje Schengenfest festivale, pol pa ti prodaji karte za Schengenfest 2015. Kje si, Jernej Zajc?“ se je na Facebooku zaradi objave organizatorjev letošnjega Schengenfesta, da so prodali že 1000 vstopnic, ujezila Senidah, pevka skupine Muff.

Kitarist omenjene skupine Tadej Košir je za naš portal povedal, da imajo finančne težave vsi festivali, ne le Schengenfest. "Gre za grenak priokus, saj jih nočemo izpostavljati. Težava je ta, da festival letos spet organizirajo, kot da ni nič,“ je povedal Košir in dodal, da z neplačniki sicer nimajo težav in da bi Muff, če bi jih organizatorji Schengenfesta letos spet povabili na dogodek, verjetno povabilo sprejeli, a pod pogojem, da poravnajo dolgove in jim za nastop plačajo vnaprej.

"Krivo je bilo vreme"

Lanskega organizatorja Schengenfesta Jerneja Zajca, ki je letos v vlogi soorganizatorja, smo vprašali, kdaj lahko izvajalci, ki jim dolguje denar, pričakujejo plačilo. "Obveznosti želimo poravnati s prihodki letošnjega Schengenfesta,“ pravi Zajc, ki pa višine dolgov ne želi razkriti. "Dolg je nastal lani, in sicer zaradi mrzlega in deževnega poletja. Na Schengenfestu se kopamo v Kolpi, poležavamo na plaži, kampiramo, pijemo pivo na soncu … Ravno zato smo odvisni od lepega vremena. Lani pa smo zaradi slabega vremena v zadnjem tednu prodali manj vstopnic, na samem Schengenfestu pa tudi manj pijače in hrane. Zelo smo trudili za izvedbo vrhunskega Schengenfesta, na koncu pa ostali z minusom. Lahko bi se odločili za ukinitev Schengenfesta, dolgovi bi ostali na propadlem podjetju. Tako pa smo raje pridobili partnerje, zavihali rokave in začeli načrtovati še boljši festival, s katerim bomo lahko poplačali vsem tistim, ki lani niso dobili plačil.“

Organizatorji so se očitno iz lanskega poloma veliko naučili. Dogodek bodo letos namreč zavarovali za primer slabega vremena. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.