Slovenija
42 ogledov

"Munca in Markačevo ovadil zaradi groženj"

shod v podporo, Munc, Markačeva
1/9
Anže Petkovšek
Matic Munc in Natalija Markač iz Svetovalnice Akcija, ki so ju kriminalisti v petek aretirali zaradi suma odvzem mladoletne osebe v primeru koroške deklice, ostajata v pridržanju, njihovi podporniki pa so se v podporo zbrali pred sodiščem.

Danes ob 19.30 so podporniki sklicali zbor pred okrožnim sodiščem na Tavčarjevi 9 v Ljubljani "v podporo Maticu Muncu, Nataliji Markač in pravni državi, Boštjanu K. in mali deklici," kot so povedali za Žurnal24.si.

Deklica je izginila in Kaker se je izpostavil, zato je že nekaj časa v zaporu. Nanj so pritisnili z vso silo, so pojasnili podporniki, zato se je odločil, da on sedaj ovadi Munca in Markačevo, ki sta mu bila ves čas v oporo. "Izsiljujejo ga in mu grozijo, da ne bo več videl ne deklice ne nikogar, zato se je enostavno odločil, da jih uboga," so pojasnili naši viri in na vprašanje, kdo mu grozi, odgovorili: "Vsi od Pavlinič Krebsove naprej." Po obsodbi treh let in pol zapora mu obljubljajo, da bi ga izpustili, če pove, kje je njegova hčer. "Vse je laž, saj če je bil obsojen, ne bo prosto odkorakal iz ječe," pravijo ob prižiganju sveč mrtvi pravni državi.

"Jih sploh zanima rešitev primera?"

Podporniki zaprtih in izginule deklice opozarjajo na napako Toneta Dolčiča, namestnik varuhinje človekovih pravic, ko se je vprašal, ali je deklica še živa. "Deklica definitivno je živa, z njo je odšla tudi babica," ugotavljajo, da očetove mame prav tako ni, da gre za čisto sprenevedanje odgovornih in da očitno nikogar ne zanima dejanska rešitev primera.

Munc in Markačeva še pridržana

Ni še znano, koliko časa bosta Munc in Markačeva ostala v pridržanju, ki sicer lahko traja največ 48 ur, torej do nedelje popoldne. Kot sopojasnili na celjski policijski upravi, bosta pridržana, dokler policija ne bo zbrala vseh dokazov.

Aretacija je sicer povezana s primerom petletne koroške deklice, saj sta Munc in Markačeva sodelovala pri tem primeru. Munc je vodja Svetovalnice Akcija!, ki je v javnosti večkrat predstavila svoja stališča v podporo očetu petletne koroške deklice, ki je pogrešana od marca lani.

Med drugim je Munc na novinarski konferenci 17. marca zatrdil, da je deklica živa in zdrava. Dekličin oče Boštjan Kaker pa je bil 15. marca obsojen na tri leta in pol zaporne kazni zaradi odvzema in zanemarjanja mladoletne hčerke.

Kje je deklica?

Policija, kot kaže, v zadnjih dneh z dodatnimi zaslišanji pospešeno išče informacije o tem, kje je deklica. Med drugim so kriminalisti ta teden vnovič opravili razgovor s Kakerjevim očetom.

Glede tega zaslišanja je Svetovalnica Akcija! v četrtek sporočila, da je bil Kakerjev oče "žrtev načrtnega izsiljevanja" s strani Kakerjevega zagovornika Boštjana Verstovška in celjskega kriminalista. Hkrati je Munc sporočil, da je sodelovanje Svetovalnice Akcija! z Boštjanom Kakerjem prekinjeno.

Kakerjev zagovornik pa je povedal, da je Boštjan Kaker v četrtek vložil kazensko ovadbo zoper Munca in Markačevo. Podrobnosti glede ovadbe ni želel pojasniti, je pa dejal, da Kaker ne ve, kje je njegova hčerka. "Če bi vedel, bi povedal," je dodal Verstovšek.

Komentarjev 10
  • angelalukantz 10:49 25.marec 2012.

    čas je, da se agonija enkrat konča! Predvsem zaradi punčke. VSI drugi pa naj odgovarjajo za NEZAKONITA in KAZNIVA dejanja, če so jih zagrešili.

  • rob 09:58 25.marec 2012.

    Objavljeno na 24 ur, Celje, 17.11.2011, 14:05, V.L. / D.S. - poguglajte!Tuksarjeva meni, da IMA DEKLICO BABICA po očetovi strani, ki naj bi bila odsotna od marca letos, tik preden je bila izvedena neuspešna izvršba na domu dekličinega očeta, ...prikaži več "dobre pomagače". Sedaj se pa LAŽNO obtožuje Munca in Markačevo, ki je na koncu v svojem primeru dokazala NEZAKONITOST dela URADNIH OSEB! Munčeve ovadbe uradnih oseb v drugih primerih pa so tudi ostale neraziskane v predalih policije in tožilstva!Država je STISNILA Vrstovška in Kakerja, da bi zaščitila sebe in uradne osebe na račun dveh poštenih ljudi, ki sta pomagala in razkrivala vse nezakonitosti uradnih oseb v tem postopku v korist očeta deklice! Tožilko, ki je spregovorila, so očitno tudi že utišali! V rokah imam izjavo odvetnika, kjer mi odgovarja, da ima še nekaj časa za delat in proti državi ne misli posredovati! Očitno so sedaj dobro stisnili Vrstovška, ki je pristisnil na Kakreja, sedaj pa bodo z LAŽMI potunkali

  • Semi Dimond 23:46 24.marec 2012.

    v zaporu imamo tri ljudi, ki so popolnoma nedolžni in žrtve skorumpiranih odvetnikov, tožilstva in sodstva ... vse kar so naredili so branili otroško življenje pred spolno zlorabo ....In jutri se to lahko zgodi vsem nam ...Torej podprite vsako najmanjšo ...prikaži večanjšo akcijo v korist tem trem žrtvam pravnega nasilja ...