Slovenija
19 ogledov

Mura bo poplavljala še tri dni

Poplavna ogroženost Arso
Pretoki večine rek po državi so močno povečani. Mura je začela poplavljati znotraj protipoplavnih nasipov.

O poplavah poročajo iz Beltincev in Ljutomera. Mura je v Gornji Radgoni že dosegla 3. stopnjo intervencijskih vrednosti. Pretok je sredi popoldneva znašal 778 kubičnih metrov v sekundi in še narašča. Vse pristojne službe v Lendavi, Razkrižju, Črešnovcih, Ljutomeru, Beltincih, Veržeju, Murski Soboti, Križevcih, Tišini, Radencih in Apačah so v stanju pripravljenosti za ukrepanje.  

Znotraj protipoplavnih nasipov bo reka predvidoma poplavljala do četrtka, napovedujejo na oddelku za hidrološko prognozo agencije za okolje.

Preglavice z naraščajočimi rekami tudi na Dolenjskem

Bregove je na nekaterih območjih že prestopila tudi Krka. Predvidoma zvečer bo v Podbočju presegla opozorilni pretok dvesto kubičnih metrov na sekundo, pod vodo bo večina področij, kjer reka pogosto poplavlja.

Reka Dravinja v zgornjem toku sicer upada, a nevarnosti še ni konec. Na agenciji za okolje opozarjajo, da bo danes še poplavljala na območjih pogostejših poplav.

Tudi pretok Drave je povečan, v Dravogradu znaša 1000 kubičnih metrov na sekundo. 

Več o neurju, ki je po državi divjalo ponoči lahko preberete na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.