Šport > Nogomet
61 ogledov

Mura izločila vodilno ekipo Prve lige

Tekma Mura - Udinese Simon Maljevac
V prvem kolu Pokala Slovenije je vodilna ekipa Prve lige Gorica gostovala v Fazaneriji in kljub terenski premoči klonila proti tretjeligašu Muri (0:1).

Za veliko presenečenje je že v 1. kolu pokalnega tekmovanja poskrbela Mura, ki je na domači zelenici pred okoli 1000 gledalci presenetljivo iz nadaljnega tekmovanja izločila vodilno ekipo Prve lige. Tretjeligaš je na Fazaneriji slavil z 1:0.

Gostje, ki niso začeli z vsemi najboljšimi, so bolje odprli srečanje in v uvodu zapravili nekaj priložnosti. Mimo gola sta streljala Amel Džuzdanović in Matija Škarabot, Miran Burgić pa je zadel vratnico gola Aleša Luka. Po 20 minutah so se prebudili tudi Prekmurci: najprej je Darko Atanasov z razdalje meril točno v Januša Štruklja, Denis Potrč pa je z 18 metrih meril malce mimo vrat. Odločilni trenutek se je zgodil v 29. minuti. Domači so izvajali kot, slabo reakcijo obrambe in vratarja Štruklja je s strelom iz neposredne bližine unovčil Kevin Toth. Do odmora je Gorica skušala izenačiti, toda v napadu varovanci Mirana Srebrniča niso bili razpoloženi.

V drugem polčasu je na igrišče prišel tudi prvi strelec Gorice Blessing Eleke in v 57. minuti z glavo zapretil Luku, ki je bil skozi celotno srečanje izjemno zanesljiv. Četa Ferija Cifra se je suvereno branila vse do zaključka tekme, ko so ji glasno pomagali tudi navijači. V končnici so gostje dvakrat prišli zelo blizu izenačenja. Džuzdanović je s prostega strela z desne zadel vratnico, okvir se je tresel tudi po nespretnem izbijanju enega od domačih branilcev. Toda Prekmurci so vzdržali in se na koncu zasluženo veselili zmage nad pokalnimi prvaki iz leta 2014.

Gorica je sicer v Prvi ligi nanizala pet zmag po uvodnem visokem porazu proti Olimpiji in ima na lestvici dve točki naskoka pred Ljubljančani. Ti so v drugo kolo napredovali brez boja, saj pri Rogaški finančno niso zmogli pokriti stroškov organizacije tekme. V drugi krog, katerega žreb bo v petek, so bili že predhodno uvrščeni nogometaši Maribora, Kopra, Domžal in Celja.

Prvi krog so razen Gorice uspešno prestali vsi prvoligaši. Krka je slavila na gostovanju pri Fužinarju (1:3), čeprav je odpor Korošcev strla šele v drugem polčasu. Zavrč je suvereno preživel gostovanje v Celju pri nekdanjem drugoligašu Šampionu (0:2). Velenjski Rudar je v drugem delu povsem zlomil odpor Pesnice (0:7), kar štiri gole je zabil Milan Kocić.

Tolmin je dobil drugoligaški obračun proti Ankaranu (2:1). Napredovali sta tudi obe kranjski ekipi, Triglav je slavil pri Stojncih (0:1), Zarica pa na obisku pri ekipi Brd (1:4). Tretjeligaški dvoboj med Ivančno Gorico in Odranci je zanesljivo pripadel nekdanjemu prvoligašu (6:0), trikrat je zadel mladi Niko Adamič.

Ilirija je domačo tekmo proti Kalcerju odigrala kar v Radomljah, a je najstarejši slovenski klub vseeno napredoval po zadetku Žige Urtlja v podaljšku (2:1). Po podaljšku je napredovala tudi ptujska Drava, ki je slavila pri Hotizi (1:2). Še en tretjeligaš bi skorajda ugnal ekipo iz Druge lige. Izola je doma po strelih z bele točke, potem ko po 120 minutah ni bilo golov, izgubila proti Farmtech Veržeju.

Pokal Slovenije, 1.kolo:

Mura : Gorica  1:0 (1:0)
Toth 29.

Ivančna Gorica : Odranci  6:0 (3:0)
Pene 4., 57., Adamič 22., 38., 79., Ivanovski 81.

Fužinar : Krka  1:3 (1:1)
Stočko 37.; Perić 25., 49., Potokar 57.

Brda : Zarica  1:4 (1:2)
Debenjak 24.; Križaj 2., 39., Božičič 77., Marinković 90.

Tolmin : Ankaran  2:1 (0:0)
Kucalović 53., 74.; Zlatić 84.

Tehnotim Pesnica : Rudar Velenje  0:7 (0:1)
Kašnik 17., Kocić 50., 54./11-m, 61., 71., Krcić 70., 77.

Stojnci : Triglav Kranj  0:1 (0:0)
Guberac 65.

Šampion : Zavrč  0:2 (0:1)
Tudjan 37., Matjašič 68.

Ilirija : Kalcer  2:1* (1:1)
Anželj 30., Urtelj 112.; Ajdinović 40.

Izola : Farmtech Veržej  2:3** (0:0)

Hotiza : Drava Ptuj  1:2* (0:0)
Nikolaj 70.; Tomažič Šeruga 62., Pučko 95.

Rogaška : Olimpija brez boja

* - podaljšek
** - enajstmetrovke

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.