Magazin > VIP
169 ogledov

Murko Jelinčiču posodil večjo vsoto denarja

Damjan Murko o sebi nerad govori, bolj zgovoren je glede svojega dela. Žurnal24 main
Damjan Murko ni največji pevec, je pa očitno marketinški fenomen. Njegovo premoženje je, kot kaže, tako veliko, da je lahko prvaku SNS Zmagu Jelinčiču posodil večjo vsoto denarja za nakup zemljišča na Primorskem.

Pred kratkim je odjeknila vest, da je žena predsednika SNS Zmaga Jelinčiča, Monika, za 576 tisoč evrov kupila parcelo v Semedeli v izmeri 2.211 kvadratnih metrov, katere izklicna cena je bila 552 tisoč evrov. Zemljišče naj bi zakonski par plačal v gotovini. "Ne pozabite, da sem v politiko prišel s hišo v centru Ljubljane, s podjetjem Zbiranje in predelava zdravilnih zelišč, privatno banko in hranilnico in da nisem prišel gol in bos, tako kot 99 odstotkov ostalih politikov," je takrat na vprašanje, od kod mu denar, odgovoril Jelinčič. Kot kaže, pa je pozabil omeniti, da naj bi mu zajeten kupček zelencev posodil Damjan Murko.

"Damjan Murko je človek, ki rad pomaga drugim," je za Finance vest o posojenem denarju potrdil prvak SNS, ki sicer ni želel izdati, koliko denarja mu je Murko posodil. Jelinčič prav tako ne ve, od kod štajerskemu slavčku toliko denarja. Tudi Murko glede vsote ostaja skrivnosten. Povedal je le, da svojim prijateljem vedno pomaga in da je prepričan, da mu bo Jelinčič, ki ga pozna že štiri leta, denar vrnil.

Komentarjev 9
  • allstarr111 09:53 20.september 2011.

    Sicer je imel zmago uradno ob prihodu res precej več premoženja kot 99% poslancev. So pa vsi poslanci pokvarjeni, ker drugače ne bi bili tam

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 08:35 20.september 2011.

    Ker Padalca preiskuje komisija za korupcijo,je našel Murkota ,da izjavi,akako mu je posodil denar za nakup parcele.Da ta denar za nakup ne izvira slučajno od Prijatelja,saj dvomim,da si Padalec ni vzel deleža pri poslih od Prijatelja?Murko je samo vskočil,kot alibi o poštenosti!

  • Pepi 21:48 19.september 2011.

    Pa ljudje božji,tale Murko nima za burek,naj se pa zdaj davčna uprava izkaže,od kje Murkotu toliko denarja in koliko davkov je plačal,je prijavil vse prihotke,e moj Jelinčič,tle si pa brcnu u temo,hahahah,kak bolš izgovor bi blo treba najt,pa kazga bol pametnga človeka