Šport
16 ogledov

Đoković garal za tretji finale v Parizu

novak đoković EPA
Novak Đoković je drugi finalist OP Francije, potem ko je v polfinalu po petih nizih strl odpor Andyja Murrayja z rezultatom 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1.

Novak Đoković se je z zmago proti Andyju Murrayju uvrstil v finale OP Francije, kjer se bo pomeril s Stanom Wawrinko.  Srbski tenisač je dvakratni finalist Roland Garrosa (2012, 2014), z zmago pa bi postal osmi tenisač v zgodovini, ki je osvojil vse štiri turnirje za Grand Slam.

"Dobro sem se počutil, a Andy se je izkazal za izredno trdoživega nasprotnika. Včeraj sem imel slabši tretji niz, nasprotnik pa mi je v četrtem danes vsilil svoj ritem igre. Njegov servis je deloval res dobro, zato sem vedel, da bo do konca še težka. A sem potem le sestavil svojo igro in uvrstitve v finale se zelo veselim," je po zmagi dejal prvi igralec sveta.

Polfinalni obračun so morali v petek prekiniti zaradi nevihte, tenisača pa sta nadaljevala pri rezultatu 6:3, 6:3, 5:7, 3:3. Đoković je začel udarno, vendar je bil ponovno Murray tisti, ki je prvi prišel do brejka in kasneje do izenačenja na 2:2 v nizih.

Odločilni niz se je začel po notah prvega nosilca, ki je takoj odvzel servis nasprotniku in z drugim brejkom v šesti igri ražčistil vse dvome o zmagovalcu. Murray v odločilnem nizu nikakor ne najde odgovora na igro prvega igralca sveta, ki je na zadnjih štirih medsebojnih obračunih nasprotniku prepustil vsega štiri igre (OP Avstralije - 6:0, Indian Wells - 6:3, Miami - 6:0, OP Francije - 6:1)

Đoković je dobil zadnjih sedem zaporednih velikih turnirjev, njegov zmagoviti niz pa med drugim vključuje lovorike na Mastersih v Parizu (2014), Indian Wellsu (2015), Miamiju (2015). Monte Carlu (2015) in Rimu (2015). Letošnjo sezono je začel z rekordno peto zmago na OP Avstralije, potem ko je novembra lani še četrtič osvojil turnir najboljše osmerice World Tour Finals (2014).

OP Francije, polfinale (M):

Novak Đoković (Srb/1) : Andy Murray (VBr/3) 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.