Šport
23 ogledov

Ferrer presenetil zarjavelega Nadala

rafael nadal EPA
Španec David Ferrer je v polfinalu pripravljalnega turnirja v Abu Dabiju presenetljivo premagal rojaka Rafael Nadala, Srb Novak Đoković pa je bil boljši od Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja. Škot Andy Murray je po trimesečnem prisilnem premoru zaradi poškodbe hrbta dosegel prvo zmago.

Rafael Nadal, dvakratni zmagovalec ekshibicijskega turnirja v Abu Dabija (2010, januar 2011), je tokrat s svojimi nastopi končal že po prvem obračunu, saj ga je v polfinalu s 6:4, 6:4 premagal David Ferrer. Srb Novak Đoković, ki v Abu Dabiju brani dvojno zaporedno krono (december 2011, 2012), je v drugem polfinalu s 7:6 (5), 6:3 premagal Jo-Wilfrieda Tsongaja.

V finalu se bosta tako pomerila Đoković in Ferrer, ki sta na tem igrišču zaigrala že pred dvema letoma. Takrat je gladko s 6:2, 6:1 slavil srbski tenisač.

Murray do prve zmage po operaciji hrbta

Zmagovalec letošnjega turnirja v Wimbledonu je na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju po uvodnem porazu s Francozom Jo-Wilfriedom Tsongajem danes v dvoboju za peto mesto premagal Švicarja Stanislasa Wawrinko s 6:3 in 6:4.

Na tem turnirju so poleg 26-letnega Murraya ter Tsongaja in Wawrinke nastopili Španca Rafael Nadal in David Ferrer ter Srb Novak Đoković.

Abu Dabi, ekshibicijski turnir, polfinale:

Rafael Nadal (Špa) : David Ferrer (Špa) 4:6, 4:6
Novak Đoković (Srb)
: Jo-Wilfried Tsonga (Fra) 7:6 (5), 6:3

Za 5. mesto:

Andy Murray (VBr) : Stanislas Wawrinka (Švi) 6:3, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.