Šport
12 ogledov

Murray pod Lendlom ni več ''luzer''

andy murray ivan lendl EPA
Škotski teniški igralec Andy Murray je razkril, da so mu pri nedavnih uspehih pomagali predvsem nasveti trenerja Ivana Lendla.

V Montrealu se je začel šesti turnir serije masters v letošnji sezoni. Med glavne favorite za zmago spada tudi dvakratni zmagovalec kanadskega mastersa, Škot Andy Murray. Drugi igralec sveta bo zaigral prvič po zmagi v Wimbledonu, kjer je postal prvi Britanec po letu 1936, ki je slavil v All England Clubu.

''Pred nekaj dnevi sem razmišljal o tem. Želim si osvojiti več grand slamov. Vsak igralec si želi postati številka ena, vendar bi raje kot prvo mesto na lestvici osvojil še en ali dva grand slama,'' je povedal Murray, ki je do danes zbral dve zmagi na turnirjih velike četverice. Lani je osvojil OP ZDA (p. Đokovića), letos pa Wimbledon (p. Đokovića).

Prvo priložnost za osvojitev nove prestižne lovorike bo imel v New Yorku, kjer bo konec avgusta nastopil kot branilec naslova. ''Dolgo je trajalo, da sem osvojil prvi grand slam in zavedam se, kako težko ga je osvojiti,'' je dejal Murray.

Lendl črpal iz lastnih izkušenj

Škotski tenisač je zacvetel pod vodstvom Ivana Lendla, nekdanje številke ena svetovnega tenisa in enega izmed najboljših igralcev vseh časov, ki je v karieri zbral osem turnirjev za grand slam. Zanimivo je, da je Lendl tako kot Murray izgubil prva štiri finala. 

''Izgubil je prva štiri finala za grand slam. Tudi jaz sem izgubil prva štiri in počutil sem se kot 'luzer'. Po pogovoru z njim sem se počutil normalnega. On je postal eden izmed velikih teniških igralcev, eden izmed najboljših. Pogovor z njim na čustveni ravni mi je bil v veliko pomoč,'' je povedal Murray, ki je pod Lendlovim vodstvom osvojil dva grand slama in olimpijsko zlato.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.