Šport
29 ogledov

Murray se je izvlekel, izpad Kerberjeve

Andy Murray EPA
Nizozemka Kiki Bertens je v prvem krogu poskrbela za presenečenje. Oseminpetdeseta igralka sveta je v ugnala tretjepostavljeno Nemko Angelique Kerber s 6:2, 3:6 in 6:3. Na moškem delu so napredovali Novak Đoković, Andy Murray nin Rafael Nadal.

Novak Đoković je z rutinsko zmago napredoval v drugi krog 32 milijonov evrov vrednega turnirja. Trikratni finalist se je pomeril s 95. igralcem sveta Lu Yen-Hsunom s Tajvana in slavil zmago s 6:4, 6:1 in 6:1. Dvoboj je trajal vsega 90 minut, v drugem krogu bo Đoković lopar prekrižal z Begijcem Stevom Darcisom.

Andy Murray se je moral proti 37-letnemu Čehu Radeku Štepaneku potruditi v petih nizih. Potem ko je Britanec že zaostajal z dvakrat 3:6, se je le zbral in dobil nadaljnje tri nize s 6:0, 6:3 in 7:5. Dvoboj je trajal tri ure in 41 minut. Škota zdaj čaka 164. igralec z lestvice ATP, Francoz Mathias Bourgue. "Vedno je težko igrati proti Štepaneku. Odlično mu je šlo, žogo je udarjal plosko, nikakor nisem mogel zlomiti njegovega ritma. Vse čestitke, kako je danes igral," je po zmagi povedal Murray.

Za razliko od Britanca pa težav ni imel devetkratni zmagovalec tega turnirja Španec Rafael Nadal. Svoj niz zmag na igriščih Roland Garrosa je zdaj podaljšal že na 71, ob tem pa le dvakrat izgubil. Četrtopostavljeni Španec je bil tokrat prepričljivo boljši od 100. nosilca Avstralca Sama Grotha. Njegov servis je Nadal ukrotil tudi z osmimi breaki in se veselil gladke zmage s trikrat 6:1 v nizih. "Očitno je to zame dober začetek turnirja. Hitro mi je uspelo, da sem mu odvzel servis. To je pomembno, saj je takšnemu serverju težko odvzeti začetni udarec," je dejal Nadal.

 

Nemka Angelique Kerber pa je bila prva večja žrtev med nosilkami. Kiki Bertens je oddala le drugi niz, nato pa bila spet prepričljiva in se bo zdaj v drugem krogu pomerila z Italijanko Camilo Giorgi, ki je bila gladko, s 6:3 in 6:2, boljša od Francozinje Alize Lim.

"Prvi dvoboji so zmeraj najtežji, sploh zame, ampak kaj lahko rečem? Zgodi se. Nasprotnica je bila zahtevna, bila sem pripravljena nanjo, a na koncu se je ona veselila tistih najpomembnejših točk," pa je bila po porazu kratka Kerberjeva, zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije. Uspešnejša je bila manj znana Nemka Tatjana Maria, ki je s 6:3, 3:6, 6:3 izločila 23. nosilko Srbkinjo Jeleno Janković.

Serena Williams je bila s 6:2 in 6:0 boljša od Slovakinje Magdalene Rybarikove, za zmago je potrebovala le 42 minut. Brez napredovanja pa je ostala petopostavljena Belorusinja Viktorija Azarenka, ki ji je pot prekrižala poškodba kolena. Nekdanja številka 1 ženskega tenisa in dvakratna zmagovalka OP Avstralije je proti Italijanki Karin Knapp zaostajala s 3:6, 7:6 (6) in 0:4 ter nato zaradi poškodbe predala dvoboj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.