Šport
30 ogledov

Murray se je za pomoč obrnil na psihiatra

andy murray EPA
Najboljši škotski igralec tenisa Andy Murray se je za pomoč pri vzpostavljanju uspešne povezave med telesom in umom obrnil na psihiatra.

Škot Andy Murray, trenutna številka tri teniškega svet, je v pogovoru za angleški Guardian razkril, da že nekaj časa obiskuje psihiatra, ki mu pomaga razumeti možgane. "Ne sodelujem s športnim psihologom. Zanima me zakaj možgani delujejo na določen način in zakaj se v določenih trenutkih odzovemo na določen način," je o obiskih psihiatra odprto povedal Murray in dodal, da se mu še ni popolnoma zmešalo.

"Ko sem bil mlajši sem sodeloval s športnim psihologom, a to me ne zanima več. Želim razumeti kako delujejo možgani, ni mi pomagalo, da sem štel do deset, da bi se pomiril. Sedaj poskušam razumeti zakaj moja čustva tako močno nihajo in najti ravnovesje," je povedal Murray za Guardian.

Murray velja za ekscentričnega igralca, ki tudi odkrito pokaže čustva. Mnoge je tudi presenetil z izbiro nove trenerke, nekdanje igralke tenisa Amelie Mauresmo in ko je izrazil podporo neodvisnosti Škotske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.