Šport
20 ogledov

Muršak nazaj z izključitvijo in porazom

detroit red wings Reuters
Slovenski hokejski reprezentant Jan Muršak se je po poškodbi rame vrnil na ledene ploskve severnoameriške lige NHL. Muršak in soigralci iz Detroita so gostili Columbus in izgubili z 2:3. Muršak je igral slabih devet minut, v tem času pa dobil in izgubil po en sodniški met in se enkrat usedel na kazensko klop.

Detroit je tekmo sanjsko začel. Že v 18. sekundi je v polno zadel Damien Brunner, v tretji minuti je bilo po golu Finca Valtterija Filppule že 2:0, takrat v dvorani najbrž ni nihče pomislil, da je bil to tudi zadnji gol rdečih kril.

Columbus je preobrat začel že dve minuti pozneje, ko je R.J. Umberger izkoristil številčno premoč na ledu. V drugi tretjini ni bilo golov, v tretji pa je Derek Dorsett najprej izenačil, 25 sekund pred zvokom zaključne sirene pa je končni izid postavil Čeh Vinny Prospal.

Zmago Columbusa je nekoliko zasenčil grd padec Rusa Artema Anisimova, ki je z glavo udaril v ledeno ploskev, tako da so ga morali odpeljati v bolnišnico. A po prvih informacijah poškodbe niso resnejše narave.

Lahko bi napolnili mrežo

"Imeli smo več kot dovolj priložnosti, da bi napolnili mrežo Columbusa, a smo bili neverjetno neučinkoviti. Na drugi strani so branilci pred našimi vrati slabo reagirali, za nameček pa smo po protinapadu tik pred koncem dobili še tretji gol," je bil po tekmi razočaran domači trener Mike Babcock.

Novo zmago sta zabeležila Boston in Vancouver, ki tudi letos kažeta stabilno formo. Boston, ki ima zaenkrat le dva poraza, je tokrat s 4:2 zmagal v Tampi, predvsem po zaslugi dveh golov Nathana Hortona (dosegel je prvi in zadnji gol na tekmi).

Tudi Vancouver je bil uspešen v gosteh, zmage 4:3 se je veselil v Dallasu. Je pa tokrat izgubila trenutno tretje uvrščena ekipa lige Montreal, po podaljšku je morala priznati premoč ekipi New York Islanders.

Pri poražencih je bil najbolj razočaran Max Pacioretty, saj njegova dva gola nista zadostovala za točko, junaka New Yorka pa sta bila Matt Moulson z dvema goloma in Thomas Hickey, ki je zadel v podaljšku.

Na drugih tekmah večera je Toronto s 3:1 premagal Buffalo, Philadelphia je klonila pred Florido z 2:5, Washington pred New Jerseyjem z 2:3, Carolina pred Winnipegom s 3:4, Ottawa pa je bila po kazenskih strelih s 3:2 boljša od New York Rangers.

Liga NHL, rezultati:

Detroit Red Wings : Columbus Blue Jackets 2:3
Muršak (Detroit) je igral 8:43 minute za Detroit.

Toronto Maple Leafs : Buffalo Sabres 3:1
Philadelphia Flyers : Florida Panthers 2:5
Washington Capitals : New Jersey Devils 2:3
Carolina Hurricanes : Winnipeg Jets 3:4
Montreal Canadiens : New York Islanders 3:4*
Ottawa Senators : New York Rangers 3:2**
Tampa Bay Lightning : Boston Bruins 2:4
Dallas Stars : Vancouver Canucks 3:4
Edmonton Oilers : Minnesota Wild 1:3
* - po podaljšku
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.