Šport
48 ogledov

Muršaka čakata dva, trije tedni počitka

Jan Muršak Saša Despot
Le dan po začetku skrajšane sezone hokejske lige NHL sta oba slovenska člana najmočnejše lige na svetu poškodovana. Anžetu Kopitarju, ki zaradi poškodbe kolena ni nastopil na uvodni tekmi Los Angelesa, se je po dvoboju Detroita in St. Louisa pridružil še Jan Muršak. Zaradi poškodbe rame ga verjetno čaka nekaj tednov počitka.

Muršak se je poškodoval že ob svoji prvi izmeni na ledu na sobotni tekmi, ko je po naletu tekmeca Davida Backesa z ramo nerodno priletel v zaščitno ogrado. Napadalec rdečih kril je še skušal nadaljevati, a je že prvi pregled na prizorišču pokazal, da gre za resnejšo poškodbo, zato ga niso več spustili na igrišče.

Kot so sporočili v njegovi ekipi Detroit Red Wings, slovenskega hokejista čakajo podrobnejši pregledi v torek, ko se bo moštvo vrnilo z uvodnih gostovanj v NHL. Direktor ekipe Ken Holland pa meni, da Muršaka čakata dva do trije tedni počitka, če bodo pregledi potrdili, da gre za poškodbo sternoklavikularnega sklepa, ki povezuje ključnico in prsnico. Slovenskega hokejista, ki je le dan po nesrečnem dogodku praznoval 25. rojstni dan, bodo po Hollandovih navedbah najverjetneje uvrstili na seznam poškodovanih.

Pri rdečih krilih imajo sicer precej težav s poškodbami. Darrenu Helmu, Toddu Berutzziju in Jakubu Kindlu sta se na "bolniški" pridružila še Muršak in vratar Jonas Gustavsson, tako da so kot zamenjavo za slednjega iz podružnične ekipe Grand Rapids pred današnjo tekmo s Columbosom že vpoklicali Toma McColluma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.