Avto
98 ogledov

Elon Musk razkril 2. del velikega načrta Tesle Motors

Elon Musk in tesla model X Profimedias
Šef Tesle Motors Elon Musk je razkril drugi del velikega načrta projekta mobilnosti v prihodnosti. Napovedal je, da bo nekega dne Tesla Motors več kot navaden avtomobilist - proizvajati nameravajo električne tovornjake in avtobuse, napoveduje delitev avtomobilov in sisteme na sočno energijo. Pomembna za Teslo Motors bodo samovozeča vozila.

Elon Musk je najavil, da bo po tesli model 3 sledil novi tovornjak in kompaktni športni terenec. Zanikal je, da bi naredili avtomobil manjši od limuzine tesla model 3. Seveda gre za vozila brez ogljičnega odtisa.

Štiri točke velikega načrta

Musk je povedal: "Na neki točki bomo morali vzpostaviti trajnostno energetsko gospodarstvo, ali pa bomo do konca izrabili vire fosilnih goriv in civilizacijo pahnili v kolaps. Zato se moramo odreči fosilih goriv. Prej bomo to storili, bolje bo za nas in naravo."

Musk je svojo veliko strategijo razdelil v štiri točke. Prvič, narediti osupljive sončne strehe s popolnoma povezanim skladiščenjem baterij. Drugič, razširiti modelsko paleto električnih vozil na vse segmente vozil. Tretjič, razviti samovozeča vozila, ki so desetkrat varnejša od konvencionalnih vozil in jih povezati v storitev masovnega deljenja vozil. In četrtič, avtomobil za lastnika ne sme več biti strošek, ko stoji in ga mora uporabljati le še, ko ga res potrebuje.

Električni samodejni avtobus na klic

Musk je prav tako omenil namen proizvodnje električnih poltovornjakov in tovornjakov, kar bi prineslo znatno znižanje stroškov transporta. Hkrati bi bila vožnja z njimi bolj varna in zabavnejša. V načrtu je tudi Teslin avtobus, ki bi ga uporabniki priklicali s pritiskom na stikalo na pametnem telefonu oziroma spletni strani. Šef Tesle pravi, da je kolesje razvoja že zagnano, prve koncepte pa bi lahko videli že prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.