Avto
8 ogledov

Musk o Applovem avtu: "Ste si že ogledali njihovo uro?"

Elon Musk in tesla model X Profimedias
Zaposlili so ljudi, ki smo jih mi odpustili. Tako šef Tesle Elon Musk odgovarja na vprašanje, ali se kaj boji Applovega električnega avta.

V intervjuju za nemški časnik Handelsblatt je ustanovitelj Tesle Elon Musk komentiral načrte, da se bo najbogatejša družba na svetu Apple iz IT tehnologije preusmeri še na trg avtomobilov, podobno kot namerava Google. 

A sodeč po Muskovih besedah ga Apple v tem trenutku ne skrbi kaj preveč. "Ste si sploh v resnici že kdaj pogledali Apple Watch?", je v smehu odgovoril na provokativno vprašanje. Kot je nadaljeval v resnejšem tonu, sicer pozdravlja Applovo namero, saj kot pravi Musk, pri družbi potrebujejo nek nov inovativni izdelek, zgolj večji iPad ne bo več zadostoval.

Vendar Musk ob tem opozarja, da je ustvariti dober avtomobil vse kaj drugega kot pametni telefon ali uro. "Ne morete preprosto iti k dobavitelju, kot je Foxconn, in mu reči, naj vam sestavi avto." 

Vsekakor pa se Musk ne boji nove konkurence in le zamahne z roko ob vesteh v medijih, da je Apple angažiral inženirje, ki so prej delali zanj. "Zaposlili so tiste, ki smo jih mi odpustili," je odvrnil in dodal, da sami pri Tesli v šali Apple imenujejo kar Teslino pokopališče. "Če ne uspete pri Tesli, greste k Applu."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.