Svet
27 ogledov

Muslimani pred džihadisti ščitili kristjane

Džihadisti EPA
Skupina kenijskih muslimanov, ki je z avtobusom padla v zasedo islamskih skrajnežev, je zaščitila svoje sopotnike kristjane.

Kot poroča BBC, se muslimani niso želeli razdeliti v dve skupini, džihadistom so jasno povedali, naj ali pobijejo vse, ali pa jih pustijo pri miru, je povedal načelnik lokalne policije kenijskim medijem. Najverjetneje, je dodal, so jim na ta način rešili življenje.

V napadu džihadistov na vas El Wak v bližini meje s Somalijo, so medtem džihadisti ubili najmanj dva človeka. Za napadom stoji militantna skupina al-Shabab, ki deluje na območju Somalije in ki pogosto napada severovzhodna območja Kenije.

Ko je skupina al-Shabab aprila pobila 148 ljudi v napadu na univerzitetno središče v mestu Garissa, so ravno tako najprej zahtevali, da se ljudje razdelijo v dve skupini; v eni so bili muslimani, v drugi kristjani. Slednje so vse pobili, muslimanom pa so prizanesli.

Lani so pred božičnimi prazniki ravno tako napadli avtobus in pri tem ubili 28 pripadnikov krščanske vere, ki so pred prazniki potovali v Nairobi. Tokrat so potnikom prizanesli, kar se še ni zgodilo.

Komentarjev 5