Svet
49 ogledov

Muslimanki morata plavati skupaj z dečki

Plavalni tečaj Profimedias
Muslimanski deklici se bosta morali udeležiti tečaja plavanja skupaj z dečki, čeprav starša temu nasprotujeta. Evropsko sodišče za človekove pravice je namreč pritrdilo odločitvi švicarskih oblasti, ki so staršem izrekle globo.

Evropsko sodišče za človekove pravice je pritrdilo odločitvi švicarskih oblasti, ki so oglobile muslimanska starša iz Turčije, ki svojima hčerkama zaradi vere nista dovolila na tečaj plavanja, v katerem so bili tudi dečki.

Sodišče je sicer pritrdilo, da predstavlja zahteva švicarskih oblasti poseg v pravico do svobode misli, vere in vesti, ki je zapisana v devetem členu evropske konvencije o človekovih pravicah, a je obenem presodilo, da je poseg predstavlja legitimen cilj za zaščito tujih državljanov pred socialno izklučenostjo. 

Globa v višini 1400 evrov

Ocenilo je tudi, da je bila globa, ki so jo švicarske oblasti izrekle staršem v skupnem znesku 1400 švicarskih frankov (okoli 1300 evrov) primerno odmerjena. 

Plavalni tečaj | Avtor: Profimedias Profimedias

Leta 2012 je švicarsko višje sodišče v Lausanni odločilo, da obveznost udeležbe na mešanem tečaju palvanja ne pomeni kršenja verske svobode. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • MihaPu 17:19 11.januar 2017.

    Noben toleranca, naj se prilagodijo NAM in NAŠIM zakonom in NAŠI tradiciji ali pa jih tukaj ne potrebujemo. Jaz nisem prišel tja k njim v njihove države in jih spreminjal, da bi oni spreminjali mene tukaj? Prosim te lepo, samo ...prikaži več liberalne pizde verjamejo, da je življenje s primitivci, ki ti vsiljujejo svoje primitivne zakone in njihovo primitivno vero sploh možno. Prilagodi se ali pa zgini! Nimaš blage veze @ojla

  • ojla 09:57 11.januar 2017.

    S čim vsem se morajo sedaj ukvarjati evropska sodišča žalostno.Ob prihodu v evropski svet so morali vedeti, da obstojajo drugi zakoni in navade.Omogočit jim sodnike in tolerirat njihove navade, da se bodo počutuli kod doma.Bravo Švica++++++++++Še tam kjer bi bilo ...prikaži več mogoče živeti v skupnem sožitju pade v vodo, zaradi takšnih banalnih zadev..

  • nizakej 09:24 11.januar 2017.

    V domači banji se lahko namakajo sami kolikor časa se hočejo.