Šport
58 ogledov

Gajser iz Švice z drugim mestom

Tim Gajser VN Belgije Hondaproracing.com
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki za svetovno prvenstvo razreda MXGP v švicarskem Frauenfeld-Gachnangu osvojil drugo mesto. Gajser je bil v prvi vožnji po padcu deveti, drugo pa je dobil. Skupno je v Švici zmagal Italijan Antonio Cairoli.

Tim Gajser je prvo vožnjo začel na drugem štartnem mestu, po padcu v uvodnem krogu pa se je prebijal iz ozadja, z 28. mesta, prišel pa je do devetega. Zmagal je Italijan Antonio Cairoli.

V drugi je šlo Gajserju precej bolje, saj je po nekaj krogih prehitel Cairolija in se prebil na prvo mesto, kjer je ostal do cilja. Dirko je z 41 točkami dobil Cairoli, drugi je bil s 37 točkami Gajser, tretji pa s 35 Francoz Romain Febvre.

V skupnem seštevku SP so zdaj razlike le malenkost manjše kot pred začetkom dirkaškega konca tekme; Gajser ima zdaj na skupno prvem mestu SP 644 točk, kar 99 več od Cairolija.

V akciji še štirje Slovenci

Na dirki v Švici so se prvič v sezoni hkrati pomerili vsi štirje slovenski udeleženci elitnega razreda, doslej zaradi poškodb namreč na nobeni dirki ni bilo vseh. Razen Gajserja so drugi trije ostali brez točk, v prvi vožnji je bil Jernej Irt 28., Peter Irt 29., Klemen Gerčar pa 35., v drugi pa Jernej Irt 25., Peter Irt 27. in Gerčar pa 33.

V Švici je nastopil tudi Anej Doplihar v razredu MX2. Potrditev je kot rezerva dobil v zadnjem hipu, v prvi vožnji je bil 36., v drugi 31., skupno pa je končal na 33. mestu. Slavil je Britanec Max Anstie pred domačinom Jeremyjem Seewerjem, tretji je bil Francoz Benoit Paturel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.