Šport
51 ogledov

Zmaji izgubili prvo tekmo drugega dela

Union Olimpija, Brose Baskets
1/17
Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v 1. kolu drugega dela gostili nemški Brose Baskets in klonili za šest točk (65:71)

"Menim, da še nismo rekli zadnje besede v EuroCupu. Glede na to, da so v skupini samo štiri ekipe, bo vsaka tekma izredno pomembna. Vsak spodrsljaj na domačem parketu je lahko usoden, tako da bo potrebno v Stožicah zmagovati, če želimo razmišljati o napredovanju. Želimo si narediti še korak naprej, za kar bo potrebno osvojiti vsaj drugo mesto v skupini," je pred dvobojem s košarkarji iz Bamberga razmišljal domači glavni trener Aleš Pipan.

Slab met in hiter zaostanek

Njegovi izbranci tekme sicer niso odprli na najboljši način, Nemci so s tremi zadetimi meti za tri točke povedli s 13:2, osem točk je Ljubljančanom nasul Ryan Thompson. Pri domačih je bil v uvodnih minutah še najbolj rapoložen Halil Kanacević z dvema napadalnima skokoma in štirimi doseženimi točkami, v zadnje štiri minute prve četrtine pa so zmaji vstopili ob rezultatu 7:17. Gostje so nato že povedli za 14 točk, po prvi četrtini pa je bil na semaforju izpisan rezultat 15:26.

Zmaji so v prvi četrtini devetkrat neuspešno metali trojke, Klemen Prepelič pa je v prvem napadu v drugi četrtini poskrbel za 0/10 pri ljubljanskih metih za tri točke. Domači so kasneje nekoliko bolje zaigrali v obrambi, vendar jim v napadu igra še vedno ni stekla. Natanko na polovici drugih desetih minut je za prvo zadeto ljubljansko trojko(1/12) ob izteku napada poskrbel Gregor Hrovat, ki je nato še lepo asistiral za koš Alena Omića (24:32). A bližje Ljubljančani niso uspeli, po uspešnem metu za tri točke Karstena Tadde pa so v zadnji minuti prvega polčasa Nemci znova povedli za 13 točk. Na glavni odmor sta obe ekipi odšli ob izidu 28:39. Zmaji so sicer dobili skok (23:19), a za dve točki metali 31-odstotno, za tri pa le 8-odstotno.

V zadnji četrtini 30 točk zmajev

Tudi minute premora niso spremenile poteka tekme. V 25. minuti so gostje prvič povedli za 17 točk (33:50), po popolnem razpadu sistema pri zmajih pa je bilo vse že odločeno pred zadnjo četrtino. Brose Baskets je pred zadnjimi desetimi minutami vodil z 58:35. 

Ljubljančani so nato zaigrali bolje, z delnim izidom 16:1 pa so prišli le na deset točk zaostanka (51:61). Vendar so Nemci po minuti odmora odgovorili s štirimi zaporednimi točkami. Tri minute pred zadnjim sodnikovim žvižgom je Kanacević zadel trojko (55:65), sodniki pa so nato v hitrem protinapadu spregledali namerno spotikanje Hrovata. Ta si je zaradi ugovarjanja prislužil izključitev. Za zadnji nalet zmajev je nato zmanjkalo časa.

EuroCup, drugi del, 1.kolo:

Union Olimpija : Brose Baskets Bamberg  65:71 (15:26, 28:39, 35:58)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.