Slovenija
108 ogledov

Na Adrii Mobil tudi policija

Podrt objekt Adria Mobil Adria Mobil
Policija v zvezi z objektom družbe Adria Mobil, ki je pod sabo pokopal 240 avtodomov, zasegla dokumentacijo. Kriminalisti bodo ogled nadaljevali, ko bo prizorišče očiščeno in varno.

Podrtje objekta družbe Adria Mobil proučuje tudi policija. "V sklopu prvih nujnih ukrepov je bila zasežena določena dokumentacija, ki bi utegnila biti dokaz v kasnejših postopkih," so potrdili na novomeški policijski upravi. "Ko bo prizorišče toliko očiščeno, da bo zagotovljena varnost preiskovalcem, bodo policisti in kriminalisti z ogledom na terenu nadaljevali."

Policija je bila o nesreči obveščena v soboto nekaj pred deseto uro. "Na kraj so bili napoteni policisti, nato pa še ogledna skupina sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto," je pojasnil Robert Perc, vodja operativno komunikacijskega centra v Novem mestu in višji policijski inšpektor.

Po prvih ugotovitvah ogleda sta se pod težo snega zrušila dva sosednja nadstreška skupne površine nekaj več ko 11 tisoč kvadratnih metrov. Na nadstreških so bili paneli sončne elektrarne, pod nadstreškoma pa več vozil (avtodomov in prikolic).

Vzrok nesreče preiskujejo

Ker postopki še potekajo, drugih (bolj konkretnih) informacij o vzrokih in okoliščinah dogodka policija za zdaj ne daje. Prav tako novih informacij ne dajejo v podjetju Mekon iz Ljubljane, ki je konstrukcijo, ki se je porušila, postavljalo. Dejali so le, da v zvezi z zadevo potekajo utečeni postopki.

Po nesreči so se namreč pojavila ugibanja, ali je maja lani zgrajen objekt res klonil pod težo snega ali je bila morda usodna napaka v gradnji ali kaj tretjega. Lastnik in direktor podjetja Štefan Tasič je včeraj za nacionalno televizijo povedal, da je za nesrečo kriv sneg, saj da ga je bilo preprosto več, kot ga dopuščajo izračuni, po katerih je bila postavljena strešna konstrukcija.

Policija je po poročanju televizije zasegla tudi gradbeno dokumentacijo.

Streha pokopala 240 avtodomov

V Adrii Mobil, kjer so imeli danes več kriznih sestankov, so za STA pojasnili, da bodo odgovore, zakaj je do nesreče prišlo in kdo je kriv zanjo, iskali pri različnih ustanovah ter strokovnjakih.

Konstrukcija oz. objekt za zaščito gotovih izdelkov s sončno elektrarno je pod seboj pokopal več kot 240 avtodomov ter počitniških prikolic. Kot je za agencijo povedala generalna direktorica Sonja Gole, so bili omenjeni izdelki pripravljeni za prodajo. Nastalo škodo še pregledujejo in popisujejo, ocenjujejo jo na več milijonov evrov, pri čemer naj bi skupna vrednost uničene konstrukcije in elektrarne znašala štiri milijone.

Objekt, katerega glavni izvajalec in za Adrio Mobil edini pogodbeni partner je bilo podjetje Hidria, je bil zavarovan, enako tudi pod njim uskladiščena vozila ter prikolice.

Komentarjev 1
  • primorka 15:52 25.februar 2013.

    Zdaj bojo pa tožili vremenarko, ker ni napovedala, da se bo na strehah nabralo 1,5 m snega. Bedno !!!