Slovenija
45 ogledov

Arso izdal kar tri opozorila

dež Saša Despot
Tri opozorila; naraščanje vodotokov, v visokogorju nevarnost plazov, močan veter.

Padavine se bodo najprej pojavile v hribovitem svetu zahodne Slovenije, popoldne se bodo širile proti notranjosti države, do jutrišnjega jutra pa zajele vso Slovenijo. Meja sneženja se bo začela spuščati, napovedujejo na Arsu.

Jutri bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 500 m, ob intenzivnih padavinah tudi nižje. Popoldne bodo temperature od 1 do 6, v alpskih dolinah okoli 0 stopinj C.

Tri opozorila

Danes popoldne in v noči na sredo bo v višjih legah, predvsem ponekod v severovzhodni Sloveniji pa tudi nižje, jugozahodni veter in jugo ob morju v sunkih presegel hitrost 70 km/h.Jutri zjutraj in dopoldne bo za nekaj ur prehodno zapihal severni do severovzhodni veter, ki bo predvsem na Gorenjskem ter v vzhodni Sloveniji v sunkih lahko presegel hitrost 70 km/h.

V visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov.

V noči na sredo in v sredo čez dan bodo reke v zahodni in osrednji Sloveniji močneje narasle. Reka Vipava in njeni pritoki bodo ponoči poplavili predvsem na območjih pogostih poplav, v spodnjem toku pa se lahko reka razlije tudi na širšem območju, so zapisali na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso). V manjšem obsegu lahko poplavijo tudi druge reke v zahodni in osrednji Sloveniji.

Občasne padavine vse do torka

V četrtek bo sprva pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po kotlinah lahko megla. V petek bo v zahodni in osrednji Sloveniji oblačno, pooblačilo se bo tudi v vzhodnih krajih. Na zahodu bodo občasne padavine, ki se bodo čez dan krepile in se širile nad osrednjo Slovenijo.

Od sobote do prihodnjega ponedeljka bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Po nižinah bo deževalo. Nekoliko hladneje bo. V sredo in četrtek pa kaže na suho vreme, 10-dnevno napoved sklenejo na Arsu.

Komentarjev 2
  • Dixon 10:34 10.februar 2016.

    Naj kar opozarjajo. Da ne boste potem spet piskali, da niste vedeli za meglo na Primorki.

  • macola 12:52 09.februar 2016.

    Hudiča....pa kako smo včasih sploh živel, ko ta ARSO ni vsak teden izdal vsaj 5 opozoril....?! Praviloma pa še v temo brcajo....