Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

Na avtocesti oropal Makedonca

Avtomobilski tat Shutterstock
Znova kraja na avtocesti – neznanec prečkal avtocesto in ogovarjal državljana Makedonije. Čez čas ugotovila, da sta bila ukradena.

Kot so sporočili s PU Novo mesto, sta se državljana Makedonije v zgodnjih jutranjih urah ustavila na bencinskem servisu Dul na poti proti Obrežju. V nadaljevanju sta se morala ustaviti na karteljevskem klancu zaradi predrte zadnje gume.

Na nasprotni strani avtoceste se je ustavilo vozilo. Med menjavanjem predrte pnevmatike je do njih je pristopil moški, se z njimi pogovarjal, nato pa šel nazaj na drugo stran in se odpeljal proti Ljubljani. Oškodovanci so čez čas ugotovili, da so jim zmanjkali dokumenti, mobiteli in okoli 9.000 švicarskih frankov.

Ostanejo brez vseh prihrankov  

Gre za še eno v vrsti drznih tatvin na avtocestah in avtocestnih počivališčih v zadnjem času. Oškodovanci so običajno tujci, načini tatvine pa so si zelo podobni.

Običajno neznancu s civilnim vozilom na počivališčih zamotijo oškodovance zaradi domnevne nepravilnosti na vozilu ali pa jim ponudijo pomoč pri menjavanju pnevmatike in jih med tem okradejo. Lahko pa jih z roko ustavljajo kar na avtocesti, jih znova opozarjajo na domnevno napako na vozilu oziroma najdejo izgovor, da gredo voznik in potniki iz vozila, kar izkoristijo za krajo torbic in drugih predmetov, ki se jim zdijo vredni.

"Nemalokrat oškodovanci tatvine opazijo šele tik pred mejnim prehodom, ko si pripravljajo dokumente za prestop državne meje. Policisti in uslužbenci počivališč na različne načine opozarjajo potnike ne nevarnosti in varovanje premoženja, storilci pa so seveda iznajdljivi. Oškodovanci nemalokrat izgubijo skoraj vse prihranke, ki jih pred prazniki želijo odnesti sorodnikom," opozarjajo na PU Novo mesto.


Pomembno je, da se incident prijavi policiji čim prej, saj je tako več možnosti za izsleditev storilcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.