Magazin > VIP
20 ogledov

Na barovce letijo obtožbe

emi Planet TV
Na spletu so se pojavile obtožbe, da brezdomci še vedno niso prejeli denarja, ki so ga za njih zbirali barovci. Sanja in Emi poudarjata, da gotovine ni veliko, so pa dobili darilne bone.

bar | Avtor: Facebook Facebook
Spomnimo. Ena od tedenskih nalog barovcev, ko so bili razdeljeni na fante in dekleta, je bilo tekmovanje v zbiranju sredstev v dobrodelne namene. Dekleta, ki jih je vodil Emi, so se odločila za brezdomce. Denar in druga sredstva so zbirali v lokalu, ljudje pa so denar lahko nakazali tudi neposredno, in sicer na transakcijski račun centra za socialno delo.

Hude obtožbe

Očitno se je nekje zataknilo, zato se morajo barovci sedaj soočati s hudimi obtožbami. "Vsem, ki so v Baru darovali za brezdomce sporočamo, da po treh mesecih denar še ni bil izročen, z bolanimi izgovori skušajo stvar zamegliti, ampak dejstvo je - zbrani denar ni prišel do cilja. Toliko o kvazi dobrodelnosti. Aja, darovalka ODEJA Škofja loka je artikle darovala nepovezano s tem denarjem - da ne bo kdo pisal... saj so jim kupili odeje. Pravzaprav ni šlo za odeje, ampak za nekaj komadov vzglavnikov … BAROVCI, sram vas je lahko!“ se je glasilo sporočilo na Facebook strani šova.

"Dobili smo 300 evrov"

Govorili smo z vodjo zavetišča za brezdomce Borisom Koscem, ki je sodeloval z barovci. Pravi, da so dobili le 300 evrov, čeprav je slišal, da so v šovu zbrali veliko več. "Klicala me je Sanja in rekla, da se od nas nič ne pričakuje in da so navezali stike z našim centrom za socialno delo, kjer imamo poslovni račun. Razložila je, da bodo ljudje na ta račun lahko nakazovali denar, oni pa bodo, kakor sem razumel, sredstva zbirali tudi v baru. To naj bi tudi naredili. Na naš račun, to je preverljivo, smo dobili 300 evrov. To je to. Ostali denar, menda so zbrali 2750 evrov, naj bi se predalo pri njih, zato sem moral priti v njihovo stanovanje. Bilo je zelo nelagodno. Mislil sem, da bodo ta denar nakazali na račun, saj ga ne morem kar tako pospraviti v žep,“ je povedal Kosec, ki preostanka denarja ni dobil. "Dobil pa sem nekaj paketkov, dve odejici, dva reklamna flisa, nekaj reklamnega materiala, pet dežnikov od raznih podjetij, ki so donirali. Tudi od njihovega generalnega sponzorja Odeje Škofja Loka smo dobili sedem vzglavnikov in tri odeje.“

Gotovine ni bilo, imeli so le bone

Sanja, ki ji bila z Borisom Koscem v stikih, pa pravi, da pri preostanku denarja ne gre za gotovino, ampak za denar v obliki bonov. "Gospod Kosec, ki ga je bilo težko priklicati, je slišal, da smo zbrali približno 3000 evrov gotovine, a temu ni bilo tako. Gotovine je bilo izredno malo, saj so se ljudje odločili darovati bone za kavice, frizerske storitve, … Tega ni mogel razumeti. Emiju je pisal, kje je denar in če smo ga mi vzeli. V resnici pa smo imeli le bone v tej vrednosti, ki jih ni želel. Nič ne skrivamo, vse je posneto,“ je povedala Primorka in še razložila, da se pri darovanju niso mogli osredotočati le na ljubljanske brezdomce, ampak na različne centre po Sloveniji. "Logično, da bodo Dolenjci, od koder je Vita, ki je bila v naši skupini, raje darovali za svoje in ne za Pirančane,“ je še izjavila Sanja.

Kosec odgovarja, da govora o bonih ni bilo oziroma da so se omenjali kot nek bonus. Že v stanovanju naj bi jim povedal, da z boni nimajo kaj početi, saj brezdomci ne potrebujejo frizerskih storitev. "Rečeno je bilo, da bodo lokalni frizerji centrom ponudili brezplačne storitve, če bi kdo to želel. O bonih se sploh ne bi pogovarjal. Kaj bomo z njimi? Mi potrebujemo oblačila.“

"Vse je v Baru"

"Ves čas smo ga. Kosca klicali, a se ni javljal. Vse, kar se je zbralo, je ostalo v Baru. Gorenjske bone bom vzel in nesel na center za socialno delo," pa nam je povedal Emi, ki je besen, da se širijo napačne informacije in da se barovcem za trud ni nihče zahvalil. Razložil je tudi, da je bilo na račun centra za socialno delo direktno nakazanih 300 evrov, približno 200 evrov so zbrali v gotovini, približno 2700 evrov pa v obliki darilnih bonih. Kuverta z 200 evri pa je po njegovem vedenju še vedno v baru.

Na odgovore Planet TV, ali Emijeve trditve držijo, še čakamo.

Komentarjev 2
  • Franjo Erman 17:37 10.junij 2015.

    kaj jim bodo kavice in frizerji, me res zanima...

  • Mrcina 15:04 10.junij 2015.

    Ti brezdomci niso pa z ničemer zadovoljni ! Nesramnost pa taka ! Če je firma ki se imenuje Odeja, darovala vzglavnike, so pač to vzglavniki..in še komentar samo 5 komadov....dajte no! S frizerskimi boni in boni za kavice niso zadovoljni??? ...prikaži več Lahko bi bili srečni, da se jim vse to ponuja !