Šport
22 ogledov

Na Brdu raste nogometni center

sport 17.02.11, Aleksander Ceferin, novi predsednik nzs, Ales Zavrl, volitve nov Anže Petkovšek
Predsednik nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin je potrdil, da je na Brdu pri Kranju po dolgih letih načrtovanja vendarle stekla gradnja nogometnega centra.

Skupen projekt, ki bo dokončan do septembra 2015, je vreden 8,5 milijona evrov, 90 odstotkov sredstev zanj pa sta prispevali Evropska in Mednarodna nogometna zveza. "Dela v novem centru so stekla pred desetimi dnevi. Država zanj ne da nič, ampak plačujemo stavbno pravico. Moram pa povedati, da so projekt podpirale prav vse slovenske vlade, veliko več težav in zapletov pa smo imeli z uradniki na nižji ravni," je ob predstavitvi centra med drugim povedal Čeferin in posredno opozoril na dejstvo, da so si center na zvezi želeli graditi že pred časom.

Gre za objekt, ki bo na Brdu pri Kranju nadomesti dosedanji hipodrom in spremljevalne objekte konjeniškega centra. Med drugim bodo na Brdu tri vadbena nogometna igrišča, ob katerih bo tudi večnamenski vadbeni športni objekt, nedaleč stran pa bodo zrasli tudi novi prostori Nogometne zveze Slovenije.

Kot so v predstavitvi prikazali projektanti, bo del objektov v novem centru pod zemljo, arhitektura se bo lepo ujela v naravo parka na Brdu, parkirišča zveze bodo skrita v bližnjem gozdičku, številno asfaltiranih površin pa se bo v primerjavi s trenutnim stanjem močno zmanjšalo, saj bodo velik del ozelenili. Med aktualnimi objekti bodo svojo lokacijo obdržali kozolci "toplarji", del slovenske kulturne dediščine.

Komentarjev 1
  • macko 18:12 17.november 2014.

    GREP, GRADIS, ELECTA, kdo že ??najboljše VEGRAD....