Slovenija
30 ogledov

Na čelu liste Keber

Slovenija 26.02.2014 Dusan Keber, Damjan Mandelc, javna novinarska konferenca st Saša Despot
Zbrali potrebne podpise za kandidaturo.

Zunajparlamentarna stranka Solidarnost je zbrala potrebne podpise za kandidaturo na evropskih volitvah. Nastopila bo s samostojno listo, njen nosilec bo nekdanji minister Dušan Keber. Ta meni, da mora njihovo prizadevanje za pravičnejšo in solidarnejšo Slovenijo potekati skozi evropske institucije, zato nastopajo s programom Za pravično Evropo.

Na listi stranke Solidarnost bodo še politologinja Marjutka Hafner, sociolog Damjan Mandelc, komunikologinja Nataša Osolnik, sociologinja in geografinja Tjaša Učakar, zgodovinar Jože Pirjevec, ekonomistka Manca Uršič Rosas in zgodovinar Lenart Zajc.

Program v osmih točkah

Kot je pojasnil nosilec liste Keber, se bo Solidarnost v Evropskem parlamentu zavzemala za globalno solidarnost namesto globalnega tekmovanja; unijo držav, ki služi državljanom, ne bankam in elitam; evropsko solidarnost v zdravstvenem varstvu; politiko polne zaposlenosti; evropsko direktivo o minimalni plači in pokojnini; več neposredne demokracije in demokratizacije institucij EU; boj proti vsem ekstremizmom; uravnotežen gospodarski, socialni in okoljski razvoj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.